I dalje više od 4000 novih slučajeva u Srbiji, Brnabić najavila oštrije mjere

U Srbiji je u protekla 24 sata od posljedica COVID-a umrlo 25 oboljelih, dok je novozaraženih i hospitaliziranih i dalje više od 4000, a srbijanska premijerka Ana Brnabić ocijenila je da se moraju donijeti strože epidemiološke mjere.

Od 12.149 provedenih testova između subote i nedjelje 4226 je bilo pozitivno, što je već dulje od sedam dana zaredom da je broj novih zaraza na dnevnoj razini iznad 4000.

Prema službenim podacima Ministarstva zdravstva, na bolničkom liječenju danas je 4479 pacijenata, od kojih je 207 na respiratoru.

Predsjednica srbijanske vlade Ana Brnabić najavila je ranije pooštravanje mjera protiv koronavirusa i rekla je da će se do kraja dana sastati s medicinskim dijelom Kriznog stožera koji već dva tjedna inzistira na potpunom zatvaranju od najmanje tjedan do dva tjedna kako bi se zaustavio trend širenja zaraze.

– Sigurno ćemo morati pooštriti mjere, ali vidjet ćemo što je moguće napraviti i što je najpametnije, rekla je premijerka u beogradskoj općini Lazarevac tijekom posjeta punktovima za cijepljenje.

Brnabić je izjavila da Srbija, koja se u kampanji imunizacije koristi četirima cjepivima, u ovom trenutku ima nešto više od 1,2 milijuna cijepljenih prvom dozom i oko 740.000 koji su primili i drugu dozu, što je petina populacije, u dobi iznad 18 godina.

Od početka epidemije u Srbiji je provedeno 3.149.048 testova, registrirano je 516.277 oboljelih, a službeno je prijavljeno 4719 smrtnih ishoda, uz stopu smrtnosti od 0,91 posto.