I Butković ide uz dlaku Pupovca: “Nije realno da će SDSS izaći iz koalicije”

Stranačka stega unutar HDZ-a više je nego li očita. Da je to tako potvrđuje i današnja izjava ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića koji je izjavio da u ovom trenutku nije realno da će SDSS izaći iz koalicije jer se situacija smiruje.

Dok se po njemu situacija smiruje, u političkoj zbilji itekako se lome koplja, osluškuju se reakcije sa terena, a ono što svi očekuju je reakcija HVIDR-e koji će svoju poruku uputiti javnosti iz Šibenika kada se okuplja 1.100 hrvatskih ratnih vojnih invalida na Svehrvatskim sportskim igrama invalida Domovinskog rata. Mnogi kalkuliraju da li će Đakić kao predsjednik HVIDR-e svojim političkim angažmanom utjecati na stavove HRVI jer i on je, barem do sada uvijek bio pod stranačkom stegom HDZ-a.

I dok hrvatska javnost “vrišti” na Pupovčeva blaćenja Hrvatske, Butković u maniru političkog meritusa kaže:

“Smatram da u ovom trenutku nije realna varijanta da SDSS izađe iz koalicije. Održavaju se sastanci s braniteljima, razgovara se i mislim da to ide ka smirivanju”.

Upitan što ako čelnik SDSS-a Milorad Pupovac nastavi sa svojom retorikom, uzvratio je da ni njemu ni Hrvatskoj ne koristi takva retorika. 

“Ako svi želimo uljuđenu Hrvatsku, ako želimo da postoji vladavina prava, da budemo svi jednaki i tolerantni jedni prema drugima, onda bi izjave trebale biti isto takve. Mislim da bi Pupovac trebao isto tako računati da u sljedećim nastupima treba smirivati tenzije”, ocijenio je Butković. 

Što se tiče nagađanja da bi moglo doći do prosvjeda branitelja, Butković je uvjerenja da do prosvjeda neće doći.