HUP uručio nagrade srednjoškolcima za projekte digitalnih tenisica i žvakaćih guma za koncentraciju

Izvor: HUP

U sklopu natječaja Poduzetnici budućnosti, Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) dodijelila je nagrade timovima učenika Ekonomske škole Velika Gorica za projekte u kojima su osmislili “TAMM digitalne tenisice” i “Žvak žvak” – žvakaće gume za koncentraciju, priopćeno je u srijedu iz HUP-a.

Član HUP-a Marin Trošelj predao je u utorak u Ekonomskoj školi Velika Gorica nagrade od 5 tisuća kuna svakom od dva tima učenika te škole za sudjelovanje u natječaju Poduzetnici budućnosti. Tom je prilikom rekao da je poduzetniku najveća nagrada i priznanje za uloženi trud, osmisliti novi proizvod ili uslugu, navodi se u priopćenju.

“TAMM digitalne tenisice” osmišljene su tako da glasovnim porukama uz pomoć GPS tehnologije pomažu u orijentaciji u prostoru i dolasku na željenu destinaciju. Autorice digitalnih tenisica su učenice, a proizvod je posebno koristan slijepim i slabovidnim osobama, navodi se u priopćenju. U projektu “Žvak Žvak” drugi je tim osmislio posebne žvakaće gume koje bi sadržavale vitamine i minerale koji doprinose poboljšanju koncentracije, a namijenjene su svima kojima je potrebno razvijati dodatno pamćenje.

Projekti učenika Ekonomske škole Velika Gorica su među petnaest nagrađenih koji su na natječaju dobili novčanu nagradu do 5 tisuća kuna. Nagrađeno je ukupno 25 projekata srednjoškolaca iz cijele Hrvatske, a fond je iznosio 250 tisuća kuna. Na natječaj “Poduzetnici budućnosti” srednjoškolci su svoje projekte prijavljivali od 5. ožujka 2018. do 15. svibnja 2018., a Hrvatska udruga poslodavaca provodila ga je s predstavništvom Europske komisije u Hrvatskoj.