HUP Dalmacije: Opskrba osnovnim namirnicama nije u pitanju

Izvor: Nacionalno/Dražen Prša

Dalmatinska podružnica Hrvatske udruge poslodavca  (HUP) u utorak je priopćila kako u izvanrednoj situaciji obrane od koronavirusa nije dovedena u pitanje isporuka osnovnih namirnica te da Dalmacija može biti sigurna kako će biti opskrbljena unatoč otegotnim okolnostima.

“Isporuka osnovnih namirnica nije dovedena u pitanje. Poseban naglasak je na pravodobnoj nabavi svih prehrambenih namirnica uz snažan utjecaj potražnje, a time i opskrbe mesom i mesnim prerađevinama,” navodi se u priopćenju koje je potpisao Zdravko Plazonić, predsjednik Izvršnog odbora HUP-a Podružnica Dalmacija i predstavnik industrije proizvođača i prerađivača mesa.

Po njegovim riječima, posloženi su svi proizvodni i nabavni procesi, što jamči da neće biti prekida u opskrbi prehrambenih namirnicama, s naglaskom na meso i mesne prerađevine.

Najbolji dokaz tvrdnji je popunjenost najvećeg trgovačkog maloprodajnog lanca u Dalmaciji, poručio je Plazonić dodavši  kako su moguća “kratkotrajna odstupanja od idealnog stanja, zbog iznadprosječne potrošnje te potrebnom vremenu za popunjavanje polica i rashladnih vitrina.”

“U nadi da neće biti značajnih poremećaja u transportnim tokovima, Dalmacija može biti mirna i sigurna da će biti opskrbljena unatoč svim otegotnim okolnostima i rizicima,” zaključio je Plazonić.