Humanitarna utrka Zagreb Advent Run 2019. okupio rekordan broj sudionika

Humanitarna utrka Zagreb Advent Run 2019

Na današnjem, u centru Zagreba održanom četvrtom izdanju humanitarne utrke Advent Run nastupilo je rekordnih 3150 sudionika.

Zabava, vesela atmosfera, podrška brojnih gledatelja, bila je dodatni motiv za sudionike koji su trčali protiv melanoma, a u znak podrške radu Udruge za prevenciju tumora i drugih bolesti kože Zdravi pod suncem.

Start utrke označili su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i jedan od najboljih tenisača svijeta Marin Čilić.

Podatci iz Registra za rak Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo govore da u 2016. godini u Hrvatskoj je 800 osoba oboljelo od melanoma. Cilj je suradnjom potaknuti građane na savjesno i preventivno djelovanje kad su u pitanju pregledi madeža te cjelogodišnja briga o koži. Stoga će se dio sredstava prikupljenih od kotizacija utrke donirati udruzi “Zdravi pod suncem” kao potpora programima i projektima koje udruga provodi.

Humanitarna utrka Zagreb Advent Run 2019

Na 10 km pobijedio je Blaž Car Pavlić s rezultatom 32:57, dok je u ženskoj konkurenciji slavila Mirjana Šimek Bilić s ostvarenim vremenom 38:24. Na 5 km najbrži su bili Silvije Tomas (15:14) i Tea Faber (18:10).

Vjekoslav Klarić bio je najbrži nordijski hodač koji je trasu prehodao za 30:25, dok je Marija Žinić imala najbolje vrijeme – 35:02 – u ženskoj konkurenciji.

Svake godine interes za Zagreb Advent Runom se povećava pa su se tako ove godine, uz gradonačelnika Milana Bandića i tenisača Marina Čilića, utrci pridružili i drugi poznati Hrvati. Sudionike su predvodile zaljubljenice u trčanje Ashley Colburn i Doris Pinčić Rogoznica, koje su ove godine, uz Nevenu Rendeli Vejzović, ambasadorice utrke.

– Iznimno smo sretni i ponosni na ovu prekrasnu atmosferu i rekordan odaziv trkača i hodača koji su se odlično kostimirali i ove godine. Još jednom hvala svima što su se odazvali i podržali borbu protiv melanoma – poručili su organizatori Zagreb Advent Runa Millenium promocija i Run Croatia.

Nakon službenog završetka utrke, u Kristalnoj dvorani u hotelu The Westin Zagreb, održan je after run party na kojem su se sudionici zasluženo opustili i zabavili uz dobru glazbu i nagradnu igru.