Humanitarna akcija u Sunji: “I naša srca kucaju za Ritu…”

Učenici 2.a razreda OŠ Sunja su se, još u rujnu ove godine, sa učiteljicom Irenom Jovanović, uključili u humanitarnu akciju ˝…I moje srce kuca za Ritu…˝ u kojoj su se prikupljale donacije za četverogodišnju djevojčicu Ritu Duratović iz Sunje koja čeka transplataciju srca i njezine roditelje koji imaju još dvoje male djece.

Učenici su na radionicama uz pomoć roditelja izradili privjeske, razne ukrase, donirali slikovnice i igračke, izradili plakate, oslikali majice, donosili poklone za Ritu.

Projekt su predstavili učenicima i djelatnicima OŠ Sunja koji su se rado odazvali s donacijama.

Projekt je proširen na cijelu školu i nastavljan na manifestaciji “DanI kruha” 13.10.2017. u gradu Sisku, u koji su se uključili i roditelji učenika, te ispekli kolače, peciva i kruh.

Djeca su na štandu dijelila kolače i pecivo svima koji su donirali novce za Ritu. Sav prihod uplaćen je od strane OŠ Sunja na Ritin račun.

U punoj dvorani Doma kulture Sven Lasta u Sunji, dječji zbor Lastavice koji nosi ime baš u spomen Svenu Lasti, održao je svoj jubilarni humanitarni koncert povodom pet godina rada Lastavica. Kako dječji pjevački zbor Lastavice uvježbava učiteljica Irena Jovanović, nastavljena je i humanitarna akcija ” I moje srce kuca za Ritu”.

Na koncertu kojem su, osim mještana nazočili predstavnici Općine i udruga za Ritu je skupljeno 4 tisuće kuna koji su predani u ruke Ritinoj mami Eldini.

Da bi veselje bilo potpuno na koncert se došetao i sveti Nikola, te podijelio poklone i bombone svoj djeci u dvorani, Lastavicama i mnogobrojnim malim plesačima iz plesnog kluba Elina iz Siska koji su bili gosti na koncertu.

Lastavice su slavlje završile rečenicom: ˝Vole vas vaše Lastavice, ali ˝…naša srca večeras kucaju za Ritu…˝.

Nakon koncerta rođendan se još dugo slavio uz ples i pjesmu mališana i naravno uz slavljeničku tortu, kazala je dipl. učiteljica Razredne nastave i Glazbene kulture Irena Jovanović.