HTZ predstavio nove turističke uniforme na humanitarnoj modnoj reviji „Kreirano srcem”

Izvor: Novi list

U zagrebačkom muzeju Mimara održana je u subotu navečer humanitarna modna revija „Kreirano srcem“, u organizaciji Ministarstva turizma RH i Hrvatske turističke zajednice (HTZ), na kojoj su predstavljene nove službene turističke uniforme HTZ-a, koje je kreirao modni dvojac Elfs, priopćeno je iz Ministarstva turizma.

Financijska sredstva s događanja pokrovitelji humanitarne modne revije donirat će udrugama „Dar“ iz Osijeka za djecu s autizmom i „Hrvatskoj udruzi za ranu intervenciju u djetinjstvu – HURID“ iz Zagreba.

Hurid je nevladina udruga koja okuplja stručnjake u području rane intervencije i provodi znanstveno programe za dobrobit mlađe djece s biološkim ili socijalnim rizikom, dok udruga DAR iz Osijeka okuplja i pomaže četrdeset djece s dijagnozom autizma.

„Ovim projektom željeli smo pokazati da je Hrvatska mnogo više od sunca, mora i predivne prirode. Želimo ju istaknuti kao zemlju koju čine ljudi velikog srca i kreativne energije. Upravo stoga, u Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici kontinuirano tražimo mogućnosti kako bismo u svojem radu doprinijeli zajednici i onima najpotrebitijima. Večeras smo potvrdili da turizam spaja ljude te da na krilima zajedništva možemo raditi velika djela“, rekao je okupljenima u Mimari ministar turizma Gari Cappelli.

Marijana Krolo, članica odbora udruge Dar zahvalila se u ime svih članova Ministarstvu turizma i Hrvatskoj turističkoj zajednici što su pokrenuli ovakvu dobrotvornu akciju.

„Novčana sredstva ćemo usmjeriti u naše sportske aktivnosti koje smo započeli i kojima se raduju kako sva djeca tako i roditelji“, rekla je Krolo.

U ime članova HURID-a i suradnika, srdačno zahvaljujemo svima koji su ovaj događaj ‘kreirali srcem’. Također zahvaljujemo i donatorima jer su i materijalne pretpostavke za rad iznimno važne. Međutim, mogućnost da se o ranoj intervenciji u djetinjstvu i potrebama djece rane dobi i njihovih obitelji čuje u javnosti je najveća dobit ovog projekta, jer je rana intervencija u djetinjstvu interdisciplinarna i međusektorska, a u Hrvatskoj je tek u nastanku. Ulaganje u rani razvoj djece je ulaganje u budućnost zajednice koje se višestruko vraća.”, izjavila je prof. emerita dr. Marta Ljubešić, predsjednica Upravnog odbora udruge HURID.

Manekenke humanitarnog projekta 22 žene iz hrvatskoga javnog života

Kao manekenke humanitarnog projekta „Kreirano srcem“i ‘veleposlanice hrvatskog turizma’ najnoviju kolekciju turističkih uniformi HTZ-a, modnog dvojca Elfs, predstavile su 22 žene iz hrvatskoga javnog života – novinarke, političarke, glumice, voditeljice, sportašice i znanstvenice.

„Drago nam je da se rodila ideja za ovakvim projektom koji ima humanitarni karakter, a mi smo počašćeni što smo dio toga“ izjavili su Aleksandar Šekuljica i Ivan Tandarić iz ELFS-a. Ističu kako je rad na kolekciji bio zanimljiv, a trudili su se prikazati i interpretirati što više motiva i ispričati priču o ljepotama Hrvatske, imajući na umu specifičnost karijera dama koje će nositi reviju.

Kao manekenke u humanitarnom projektu sudjelovale su potpredsjednica Vlade i ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, hrvatska zastupnica u Europskom parlamentu Dubravka Šuica, direktorica Turističke zajednice Grada Zagreba Martina Bienenfeld, odvjetnica Jadranka Sloković, bivša predsjednica i sadašnja članica izvršnog odbora hrvatske udruge poslovnih žena KRUG i članica izvršnog odbora FCEM-a, krovne svjetske organizacije poduzetnica Sofija Šmitran, članica Uprave Specijalne bolnice Sv. Katarina Jadranka Primorac, članica Uprave Hrvatske elektroprivrede Vlatka Kamenić Jagodić, članica Uprave Hanza Media Ana Hanžeković, dr. neurokirurgije – KBC “Sestre milosrdnice” Nikolina Sesar, radijska voditeljica Ivana Mišerić, glumica i voditeljica Doris Pinčić, novinarka i voditeljica Jelena Pajić, urednica Marija Pajić, novinarka Ana Muhar, spisateljica i kolumnistica Milana Vlaović Kovaček, lifestyle blogerica Ella Dvornik, tekvandoistice Lucija i Ana Zaninović, najbolja hrvatska sprinterica Andrea Ivančević, glumica Ana Gruica Uglešić, plesačica i koreografkinja Larisa Lipovac te televizijska i radijska voditeljica Barbara Kolar.

Potporu u organizaciji događaja Ministarstvu turizma i HTZ-u pružile su i vodeće hrvatske kompanije ACI, Atlantic Grupa, dm-drogerie markt, Hrvatska elektroprivreda, Hrvatska pošta, Jadranski luksuzni hoteli, JANAF, Kempinski, Kraš, Lošinj Hotels&Villas, Mastercard i Podravka koje su povodom ovog događaja donirale financijska sredstva udrugama „Dar“ iz Osijeka za djecu s autizmom i zagrebačkom „Hurid“-u, navodi se u priopćenju Ministarstva turizma.

„Kreirano srcem“ zagrebačka je pretpremijera turističkih uniformi koje će Hrvatska turistička zajednica i službeno predstaviti u sklopu World Travel Marketa (WTM), globalnog događanja za industriju putovanja koje se od 5. do 7. studenog održava u Londonu.