Hrvatski vojnici spasili francuskog turista na Velebitu

Pripadnici Vojne policije i Medicinskog tima Hrvatske vojske danas su na Velebitu spasili francuskog turista koji je stradao prilikom pada s quad vozila, izvijestili su iz MORH-a.

“Nakon hodnje ključnog osoblja Ministarstva obrane i Hrvatske vojske na Velebitu u ponedjeljak, 22. listopada 2018., pripadnici Vojne policije i Medicinskog tima Hrvatske vojske uočili su francuskog turista koji je stradao prilikom pada s quad vozila kod predjela Štirovače.

Satnik Marin Jerković i nadnarednik Ivica Plečić iz Vojne policije te pripadnici Medicinskog tima, u čijem su sastavu bile liječnice natporučnice Tajana Vujnović i Danijela Vrhovski te medicinske tehničarke natporučnica Valentina Malović i nadnarednica Magda Gugić, kao i vozač sanitetskog vozila skupnik Janko Pozaić, sudjelovali su u spašavanju ozlijeđenog turista.

Pomogli mu i zbrinuli ga te potom i prevezli u najbližu bolnicu u Gospiću. Tom prilikom pripadnici Hrvatske vojske brzinom reakcije i stručnošću pokazali su na djelu svoju profesionalnost”, izvijestili su iz MORH-a.