Hrvatski vojnici – iz vatre u vodu!

Foto: Arhiva

Doprinos sprečavanju poplava, ali i gašenju požara dali su pripadnici Oružanih snaga. Zemunik su posjetili ministar obrane Damir Krstičević te načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH Mirko Šundov.

Dugo će se pamtiti ova protupožarna sezona. Najteža od samostalnosti Hrvatske. Doprinos zračnih, ali i kopnenih snaga, u jednoj riječi – neprocjenjiv.

Bez protupožarne eskadrile ukupna bi šteta zasigurno bila neusporedivo veća. Piloti kanadera, tractora i helikoptera u protekla tri mjeseca uzletjeli su više od 17.000 puta na ukupno 372 požara.

Jedno zlo nikad ne dolazi samo. Doslovno, uskočilo se iz vatre u vodu. U poplavama u Ninu i Zadru, ondje gdje je bilo najteže, opet vojska, a i dalje su na terenu. U Ogulinu je 60 pripadnika oružanih snaga.

Uskoro kreće analiza i šira rasprava koja bi u roku od mjesec dana trebala odgovoriti na ključna pitanja s jednim budućim ciljem: napraviti plan aktivnosti na unapređenju sustava koji će uključiti preventivu, kratkoročne i dugoročne mjere.

Piloti su ministru Krstičeviću darovali fotografiju, a on njima obećanje da će na rujanskoj plaći biti isplata obećane nagrade za 100 pilota i tehničara, za odlično obavljen posao.

 

Danas sam posjetio nase pilote i tehnicare i nase vojnike u Zemuniku i zahvalio se na svemu što su učinili u obrani…

Posted by Damir Krstičević on 19. rujna 2017