Hrvatski tim studenata drugi na MOL-ovu natjecanju “Freshhh”

HRT

Hrvatski tim “Delay” osvojio je drugo mjesto u finalu natjecanja “Freshhh”, međunarodnog online natjecanja za najbolje studente koji pokazuju interes za industriju nafte i plina, a koje MOL grupa već 11 godina organizira za studente, izvijestili su u ponedjeljak iz mađarske naftne kompanije.

Ovogodišnje natjecanje za najbolje studente koji pokazuju interes za industriju nafte i plina privuklo je 1.450 timova iz gotovo 60 zemalja svijeta. Finale “Freshhh-a” je krajem prošlog tjedna održano u Budimpešti i u njemu se natjecalo sedam najboljih timova iz Mađarske, Hrvatske, Slovenije i Nigerije.

Pobjednik ovogodišnjeg natjecanja je mađarski tim “Petronauts”, dok je drugo mjesto zauzeo hrvatski tim “Delay”. Treće mjesto osvojio je nigerijski tim “Awo Omoluabi”, a tri su prvoplasirana tima osvojila nagrade u ukupnom iznosu od 25.000 eura, ističu iz MOL-a.

Uz tim “Deley” u finalu je bio još jedan hrvatski tim – “Kixxx”, koji je zauzeo šesto mjesto.

Iz MOL-a podsjećaju da tijekom natjecanja tročlani timovi kroz igru moraju donositi svakodnevne odluke o razvojnim projektima u industriji nafte i plina, izgradnji rafinerije i razvoju maloprodajne mreže te definirati optimalan portfelj proizvoda.

U finalu su timovi morali predstaviti prijedlog MOL-ove strategije mobilnosti, koja bi mogla pružiti okvir za potencijalne poslovne mogućnosti na tom tržištu koje je još u povojima, ali nosi veliki potencijal, ističu iz MOL-a.

U drugom koraku, pak, trebali su pokazati sposobnost rješavanja situacijskog zadataka iz strategije u industriji nafte i plina.

Kako se prenosi u priopćenju, Ivan Jazvac iz “Delaya” istaknuo je da mu je mnogo značilo iskustvo gdje je mogao vidjeti kako stvari funkcioniraju iz prve ruke te kako će razmotriti rad u industriji nafte i plina.