Hrvatski sudionici u tučnjavi na beogradskoj utakmici se branili šutnjom, tužilaštvo traži pritvor

Foto: Hina

Beogradsko tužilaštvo saslušalo je u petak hrvatske sudionike u tučnjavi i neredima na utakmici Crvena zvezda-Partizan u srijedu u Beogradu te predložilo sudu da im odredi pritvor optužujući ih za nasilničko ponašanje, javila je srbijanska novinska agencija Tanjug.

Svi osumnjičenici su se branili šutnjom, rekla je za Tanjug glasnogovornica tužilaštva Tatjana Sekulić navevši da je ispitano pet osumnjičenih, dok je šesti još u bolnici.

Pritvor je predložen za svih šest osumnjičenih, a o prijedlogu za pritvor u narednim satima odlučit će sudac za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu. Tužilaštvo je tražilo da im se pritvor odredi zbog opasnosti od bjekstva, zbog utjecaja na svjedoke i zbog uznemirenja javnosti.

Beogradski list “Blic” je u petak naveo da su uhićeni državljani Hrvatske Ivan Mišković, Stjepan Mihovilović, Hrvoje Baković, Jakov Podrug, Ante Firić i Damir Tovarović, da se radi se o šestorici Splićana koji su bili plaćeni za sudjelovanje u neredima.

Firić je, prema “Blicu”, u masovnoj tučnjavi na južnoj tribini stadiona zadobio nagnječenje mozga i završio na Vojnomedicinskoj akademiji.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić je u četvrtak rekao da će svi koji su radili nerede biti kazneno gonjeni, bez obzira da li su Srbi ili su građani Hrvatske. (Hina)