Hrvatski mornari kuhali za beskućnike

Split, 19.06.2020. - Pripadnici Flote Hrvatske ratne mornarice sudjelovali su u humanitarnoj akciji „O la la 365 večera“ koja se održava u Splitu od 16. do 19. lipnja 2020. godine. Tom su prigodom kuhali za svoje sugrađane - splitske beskućnike o kojima brine Udruga ”MoSt“. foto HINA/ MORH/ Flota HRM/ tš

Pripadnici Hrvatske ratne mornarice sudjelovali su u akciji “O la la 365 večera”, koja se u Splitu održava od  16. do 19. lipnja te su pripremali večere za 30 beskućnika

Hrvatski mornari kuhali su za svoje sugrađane – splitske beskućnike, o kojima brine Udruga ”MoSt“, priopćili su iz Ministarstva obrane.

Pripadnici HRM-a su svakodnevno pripremali i u prihvatilište dostavljali tople večere za 30 korisnika nastavljajući tako dugogodišnju tradiciju sudjelovanja u toj humanitarnoj akciji.

U akciji sudjeluju dvaput godišnje, četiri dana za redom.

Akcija ”O la la 365 večera“ pokrenuta je krajem 2011. u Splitu. Ta je ideja vrlo brzo senzibilizirala javnost za probleme beskućnika pa su se akciji pridružili brojni građani iz drugih gradova, a s vremenom i veliki broj njih izvan granica Hrvatske.