Hrvatski lanac prostitucije: Spominju se i neka poznata imena

Koprivnički kraj posljednjih nekoliko dana bruji o 52-godišnjem muškarcu koji je završio u istražnom zatvoru zbog podvođenja svoje 28-godišnje djevojke, a koji bi mogao odgovarati za 11 djela prostitucije. S obzirom na to da je svih 11 djela dio istog kaznenog predmeta to znači da je njegova djevojka imala minimalno 11 klijenata, točnije da ih je policija toliko utvrdila. Djevojku dotični nije podvodio pod prisilom već je ona dobrovoljno sudjelovala u prostituciji te mu stoga prijeti kazna od šest mjeseci do pet godina, a Tužiteljstvo prema pisanju Podravski.hr-a još nije odlučilo hoće li procesuirati i djevojku.

Prema pisanju spomenutog medija, o tome će se vjerojatno odlučiti nakon suđenja Koprivničanu. Znatno veći problem od istrage, ali i podizanja optužnice bili su obavijesni razgovori u policiji, a i samo suđenje moglo bi raskrinkati mrežu prostitucije konobarica po koprivničkim kafićima. Znakovito je da su njihovi klijenti uglavnom ugledni poslovni ljudi. Policija je za sada utvrdila 11 klijenata, a riječ je uglavnom o bogatim poduzetnicima starijima od 50 godina s područja Koprivničko-križevačke i Međimurske županije. Policija ih je ispitala, a ako tužiteljstvo to zatraži svi oni s lakoćom bi se mogli naći na sudu.

Veliki problem za famozne poduzetnike, moglo bi biti svjedočenje samozatajne dame, koja je jedno vrijeme radila kao konobarica u kafiću, a koja je policiji dala popis drugih djevojaka koje se prostituiraju. Neke iz kafića u kojem je ona radila, a neke iz drugog koprivničkog ugostiteljskog objekta koji dugo slovi kao mjesto u kojem se može dogovoriti više od obične kave. Premda se ne zna koji je razlog djevojke za iznošenje ovih optužbi, policija je ispitala i druge djevojke koje se u priči spominju, a slučajno ili ne, kafić je zatvoren.

Inače, prostitucija je tema o kojoj se u Lijepoj našoj u posljednje vrijeme često progovara. A žrtve su mahom mlade i poznate djevojke, koje nerijetko svoj ‘biznis’ šire i po jahtama kako domaćih, tako i stranih tajkuna. O podvođenju starleta brujali su svojedobno svi hrvatski mediji, a trakavica je dovela da suda na kojem se među ostalim našao maser Nebojša Perunović Panča te njegove suradnice u nedjelu, čija su imena javno obznanjena te se tako govorilo o Sari Sikirić te Marinku Tomljenoviću.

Među dokazima te ,ne tako davne, 2011. godine našli su se i popisi knjiga gostiju niza zagrebačkih, ali i jadranskih hotela zbog čega su svoj iskaz o zalascima na te lokacije pred istražiteljima davali razni sportaši poput Tonija Kukoča. Našlo se ondje i doktora, a Slobodna Dalmacija tvrdila je da se na klupi našao Željko Kerum zbog pojavljivanja na nogometnom partiju kod hotela Lav. Neke od prokazanih starleta svoju ulogu u toj priči kasnije su negirale, Maja Morales i Isabella Kim Popović nisu željele biti dijelom te priče dok je u dijelu medija Simona Šajn svoje grijehe oprala. Govorilo se tada i o basnoslovnim iznosima od 500 do 3500 eura ovisno o angažmanu te dužini susreta, ali i mjestu istoga. Razne dame družile su se s moćnicima po luksuznim vilama za odmor, ali i po jahtama.

Curili su po medijima i policijski iskazi u kojima se, uz Simonu Gotovac, spominjala i Maja Morales, Tina Katanić te Aleksandra Grdić, Isabella Popović, Larisa Svjetličić te Jasnima iz Sarajeva. Djevojke koje pružaju seksualne usluge raznolikih su profila, moglo se i ranije čuti iz policijskih krugova, a među njima se također mogu sresti i strankinje jer radi se o dobro uhodanom biznisu, koji ide preko makroa iz Zagreba koji svoje podizvršitelje imaju po svim većim jadranskim gradovima, osobito ljeti kada krene sezona.

U policiji ne izlaze sa imenima djevojaka pa i žena koje su zaposlene na u poznatim hrvatskim tvrtkama, financijski neovisne, već dodaju da se neke od tih žena u takvu vrstu “posla” upuštaju zbog osobnih životnih nezadovoljstava, nerazumijevanja okoline….

Nerijetki su slučajevi, što je primjer jedne visokopozicionirane rastavljene žene u našoj državnoj firmi iz Zagreba, u 50-tim godinama života, koja uz partnere s kojima je po dvije godine u ljubavnoj vezi, redovno “pokupi” na desetke usputnih muškaraca, bilo da je riječ o zaštitarima, taksistima, liječnicima, ugostiteljima, fizičkim radnicima…., za što ne traži financijsku naknadu već je za nju dovoljan izlazak na večeru i druženje po otmjenijim hotelima i restoranima.

Djevojke se na Jadran dovodi iz svih krajeva ne samo Hrvatske, već i susjednih država, a poznati hrvatski nogometaši najteže odolijevaju čarima cura iz Srbije i BiH koje se podaju čak i za komad nakita, luksuzni komad odjeće ili brendiranu torbicu. Sirove strasti i prostitucija nisu jedina boljka ovih cura, koji očito za bolje ne znaju već se uz ovaj riskantan posao upuštaju i u konzumaciju alkohola te neizostavnog kokaina koji se na palubama šmrče do besvijesti.

Cure tijekom spolnog odnosa dopuštaju batine ili uriniranje, a dolazi i do seksa sa ženama jer sve to smatra se biznisom te one koje to čine za koju kunu više ne strahuju čak ni od spolnih bolesti. Tomislav K. Svoja iskustva žigola prenio je u knjigu Povratak hrvatskog žigola u kojoj progovara o tome da su mu događanja na jahti najdraža, piše Dnevno.hr

”Imate ovdje svašta. Udanih žena rastavljenih, imate parova. Jednom sam išao na more s parom koji je, kako sam skužio, svako malo dovodio nekoga da im unosi živost u brak.

Kad dovedu profesionalca, nemaju problema – mi nismo neki bezvezni tipovi s oglasnika, ocvali, štajaznam, neuredni, zapušteni. Zna se kako morate izgledati i kako se držati ako ste u ovom poslu – ne zovu vas zbog duhovne ljepote, mada ja ni to ne podcjenjujem, ali s tim se ne bih kruha najeo”, tvrdi Tomislav koji je također u svijetu prostitucije susreo mnoge osobe za koje mi držimo da su poznate i slavne, iz nama nepoznatih razloga. (Nacionalno/Dnevno.hr)