Hrvatski laburisti: Nadamo se da odgovorni za Agrokor neće završiti “na guljenju krumpira”

Ilustracija/D.Prša

Iz Hrvatskih laburista – Stranke rada u utorak su ocijenili šokantnim revidirano financijsko izvješće za koncern Agrokor i pozvali nadležne institucije da što prije postupe po kaznenim prijavama, istraže i utvrde odgovorne za najveću aferu od osamostaljenja Hrvatske, a nadaju se i primjerenoj kazni za odgovorne te da neće završiti na “guljenju krumpira”.

“Na naplatu je došlo više od dva desetljeća neodgovornog upravljanja tvrtkom, rođačkog kapitalizma i veze politike i privatnog kapitala, ali nadamo se da štetu neće platiti porezni obveznici. Također očekujemo da eventualni gubitak radnih mjesta u tvrtkama iz koncerna bude sveden na najmanju moguću mjeru”, poručuju Laburisti.

Ujedno, pozdravljaju najavljeno osnivanje saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor “kako bi se rasvijetlila politička pogodovanja bivšem predsjedniku Uprave Ivici Todoriću” pri čemu očekuju da nijedan sadašnji ili bivši državni dužnosnik ili čelnik državne institucije koji bi mogao imati saznanja o aferi ne bude izuzet od svjedočenja pred tim tijelom.

“Vjerujemo da će parlamentarna istraga biti provedena krajnje odgovorno, lišena svakog dnevnopolitičkog utjecaja. Po utvrđivanju eventualne kaznene odgovornosti, nadamo se da će odgovorni biti primjereno kažnjeni za aferu koja je potresla hrvatsko gospodarstvo i da se njihova odgovornost neće nadomjestiti guljenjem krumpira”, stoji u priopćenju Hrvatskih laburista-Stranke rada kojega je potpisao predsjednik Laburista David Bregovac.
H./D.P.