Hrvatski biskupi osudili manipulacije i izjave Milorada Pupovca

foto HINA/ Denis CERIĆ

Hrvatska biskupska konferencija (HBK) odlučno odbacuje neistine i manipulativne tvrdnje koje je o Katoličkoj crkvi u Hrvatskoj i hrvatskim biskupima ovih dana u medijima izrekao dr. Milorad Pupovac, zastupnik u Hrvatskome saboru i predsjednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS).

Izjave dr. Pupovca unose nemir među hrvatske građane i šire nepovjerenje, istaknuto je u priopćenju što ga je u srijedu javnosti uputio Tiskovni ured HBK.

“Polazeći od evanđeoskih načela, Hrvatska biskupska konferencija i ovom prigodom osuđuje svaki oblik nasilja nanesen od bilo koga bilo kome, te poziva katoličke vjernike i ljude dobre volje da u svom djelovanju na političkoj i drugim razinama našega društva još zauzetije nastoje oko skladnog suživota i mira svih građana”, stoji u priopćenju.

HBH također poziva katoličke vjernike i sve ljude dobre volje “neka uvijek imaju na pameti da je svaki čovjek Božje stvorenje i slika te da iz toga proizlazi njegovo izvorno dostojanstvo”.

Predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac izjavio je, među ostalim, u intervjuu za portal Radiosarajevo.ba ,objavljenom u subotu, 24. kolovoza, “kako Hrvatska postaje čimbenik nestabilnosti na prostoru bivše Jugoslavije jer se u njoj promovira nesnošljivost prema drugim narodima i pokušava rehabilitirati ustaštvo, u čemu važnu ulogu imaju pojedini pripadnici Katoličke crkve, neke političke stranke i braniteljske udruge”.