Hrvatska vojska sa službenim psima u humanitarnoj utrci na Medvednici

Pripadnici Obučnog centra vodiča i službenih pasa “Satnik Krešimir Ivošević” sa službenim vojno-policijskim psima sudjelovali su u subotu u humanitarnoj utrci “Pet Trekking” na Medvednici, čiji je cilj prikupljanje sredstava za liječenje pasa koji su zbog raznih oštećenja i zdravstvenih tegoba trenutno nepokretni.

Riječ je o prvoj ovakvoj humanitarno sportsko rekreativnoj utrci za vlasnike pasa i ostalih kućnih ljubimaca, koja je održana pod sloganom “Hodajmo za one koji ne mogu”, a sredstva su se prikupljala za liječenje pasa štićenika Udruge za zaštitu životinja Noina Arka.

Pripadnici Vojne policije sa službenim psima, osim što su sudjelovali u samoj utrci održali su i metodsko pokaznu vježbu rada vodiča i službenih pasa Vojne policije, ističe MORH u priopćenju.

U utrci su sudjelovala tri štenca u starosti od tri i pet mjeseci koji su tek u procesu obuke i preddresure te dva odrasla licencirana psa koji su sudionicima ovog događaja pokazali vježbe poslušnosti i taktičkog kretanja.

Obučni centar vodiča i službenih  pasa “Satnik Krešimir Ivošević” dio je Središta za obuku Vojne policije “Bojnik Alfred Hill” u sklopu Pukovnije Vojne policije i smješten je u Dugom Selu. U Obučnom centru uzgajaju se i školuju vlastiti službeni psi za različite namjene, od zaštitno-tragačke namjene, čuvarske, detekcije eksploziva, droga, duhana i duhanskih proizvoda.