Hrvatska protiv Walesa, Slovačke, Mađarske i Azerbajdžana u kvalifikacijama za Euro 2020.

Zagreb, 16.07.2018 - Hrvatska nogometna reprezentacija, koja je osvajanjem drugoga mjesta ostvarila povijesni uspjeh na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, stigla je u ponedjeljak nešto prije 21 sat u otvorenom autobusu s prepoznatljivim crveno-bijelim kvadratićima na Trg bana Josipa Jelačića, gdje je za Vatrene organiziran spektakularan doček koji je nadmašio sve dosadašnje dočeke sportskih junaka u Hrvatskoj. foto HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

Hrvatska nogometna reprezentacija igrat će protiv Walesa, Slovačke, Mađarske i Azerbajdžana u kvalifikacijama za Euro 2020., odlučeno je u nedjelju ždrijebom u Dublinu.

Utakmice prvog kola kvalifikacija bit će odigrane od 21. do 23 ožujka 2019. godine, a posljednje je kolo na rasporedu od 17. do 19. studenog sljedeće godine.

Za finalni turnir izravno će se kvalificirati po dvije prvoplasirane reprezentacije iz svake od skupina. Posljednje četiri reprezentacije svoje će mjesto na završnom turniru izboriti kroz doigravanje u kojem će sudjelovati po četiri najbolje reprezentacije iz svakog od četiri kvalitativna razreda Lige nacija, a koje se nisu uspjele naći među dvije prvoplasirane reprezentacije u deset kvalifikacijskih skupina.

Doigravanje je na rasporedu od 26. do 31. ožujka 2020. godine.

Euro 2020. igrat će se u 12 europskih država od 12. lipnja do 12. srpnja, a polufinalni dvoboji (7. i 8. srpnja) i finale bit će odigrani na stadionu Wembley u Londonu.

Skupine kvalifikacija za UEFA Euro 2020.

Skupina A: Engleska, Češka, Bugarska, Crna Gora, Kosovo,

Skupina B: Portugal, Ukrajina, Srbija, Litva, Luksemburg,

Skupina C: Nizozemska, Njemačka, Sjeverna Irska, Estonija, Bjelorusija,

Skupina D: Švicarska, Danska, Republika Irska, Gruzija, Gibraltar,

Skupina E: HRVATSKA, Wales, Slovačka, Mađarska, Azerbajdžan,

Skupina F: Španjolska, Švedska, Norveška, Rumunjska, Farski Otoci, Malta

Skupina G: Poljska, Austrija, Izrael, Slovenija, Makedonija, Latvija,

Skupina H: Francuska, Island, Turska, Albanija, Moldavija, Andora

Skupina I: Belgija, Rusija, Škotska, Cipar, Kazahstan, San Marino

Skupina J: Italija, Bosna i Hercegovina, Finska, Grčka, Armenija, Lihtenštajn,

(Hina)