Hrvatska protiv Ukrajine mora tražiti tri boda

FaH

Hrvatska nogometna reprezentacija u ponedjeljak od 20.45 u izravnom prijenosu na Prvom programu HTV-a očekuje odlučujući dvoboj za plasman na Svjetsko prvenstvo protiv Ukrajine.

Remijem protiv Finske, bitno smo kompromitirali odlazak u Rusiju, drugi rezultati u kvalifikacijskim skupinama se nisu posložili i postaje jasno kako hrvatska reprezentacija mora igrati na tri boda u Kijevu, jer će ih jedan bod vjerojatno gurnuti na posljednje mjesto drugoplasiranih momčadi.

Osam drugoplasiranih reprezentacija iz devet kvalifikacijskih skupina će se međusobno sučeliti u dodatnim kvalifikacijama, jedna najlošije plasirana otpada – a to bi mogla biti i Hrvatska bodom protiv Ukrajine.

Hrvatska je trenutačno osma najbolja drugoplasirana reprezentacija, slabija je jedino Škotska.

Ako pobijedimo Ukrajinu, sigurno smo u doigravanju, ali samo bodom dolazimo do 12 bodova (ne gledaju se bodovi protiv posljednje plasiranih momčadi u skupini – Kosovo), a ispred nas se već sada nalazi šest momčadi s 13 bodova (Portugal, Švedska, Italija, Danska, Sjeverna Irska i Grčka).

Ovisno o rezultatima iz skupine D i F, još se možemo plasirati u playoff i samo sa remijem, ali postoje mnoge kombinacije kojima on neće biti dovoljan, pa je jasno da Hrvatska u ponedjeljak ne smije kalkulirati već ići na pobjedu.

Naravno, Luka Modrić i društvo mogu i direktno na SP, ali samo u slučaju pobjede te kiksa Islanda protiv Kosova.