Hrvatska pošta (HP) traži “usluge savjetovanja na preuzimanju gospodarskog subjekta” za društvo s otprilike 3.500 zaposlenika, sa sjedištem u Zagrebu i s godišnjim prometom od otprilike dvije milijarde kuna, a Jutarnji list neslužbeno doznaje da je riječ o Tisku.


Natječaj za investicijskog savjetnika, koji je Hrvatska pošta objavila 17. veljače u Narodnim novinama, vrijedan je 1,5 milijuna kuna. U HP-u su se pozvali na poslovnu tajnu i nisu kazali na koju tvrtku ciljaju.

Jutarnji list navodi da su iz Agrokora, koji je vlasnik 51 posto udjela u Tisku, a nakon implementacije nagodbe postat će potpuni vlasnik, poručili da će tek nakon formiranja novog Agrokora, novi vlasnici razmatrati ponude za preuzimanje pojedinih kompanija unutar koncerna. 

Inače, po posljednjim dostupnim podacima iz redovitog mjesečnog izvješća izvanredne uprave o poslovanju Agrokora, Tisak je u prvih jedanaest mjeseci lani, prema preliminarnim podacima, ostvario prihod od 1,8 milijardi kuna te EBITDA od 14,6 milijuna kuna.