Hrvatska elektroprivreda dobitnik Oracleove nagrade za održivu inovaciju

​Hrvatska elektroprivreda ovogodišnji je dobitnik nagrade za održivu inovaciju koju dodjeljuje tvrtka Oracle.

Dodjelom nagrade odaje se priznanje organizacijama za dosljednu primjenu načela održivosti u svakodnevnom poslovanju te za promociju održivosti kao temelja društveno odgovornog poslovanja. Ovogodišnji dobitnici nagrade korištenjem Oracleovih alata postižu izvrsne rezultate u zaštiti okoliša, smanjenju troškova i povećanju efikasnosti.

– Okolišna transformacija Hrvatske elektroprivrede odražava se u visokoj razini inovacije koja rezultira povećanjem vrijednosti tvrtke, ali i visokom stupnju održivosti poslovanja – izjavio je Jon Chorley, potpredsjednik za tržišnu strategiju te direktor za održivo poslovanje tvrtke Oracle i dodao: – Oduševljeni smo inovativnom upotrebom Oracle Cloud tehnologija u Hrvatskoj elektroprivredi kojom se samo potvrđuje zajednička predanost prema održivoj budućnosti zbog čega nam je čast dodijeliti ovu nagradu. 

Dobitnici nagrade proglašeni su u sklopu konferencije Oracle OpenWorld, koja se od 16. do 19. rujna održala u San Franciscu i koja je okupila desetke tisuća sudionika te više milijuna pratitelja online.