Hrvatska donirala zaštitnu medicinsku opremu Crnoj Gori

Zagreb, 26.02.2020 - Zaštitna maska, kiruška maska, maska za zaštitu od prehlade, koronavirus, COVID-19. foto HINA/ Damir SENČAR/ ds

 Medicinska zaštitna oprema koju je Hrvatska donirala Crnoj Gori, a radi se o  50.000 kirurških maski, 2.000 litara medicinskog alkohola, 2.000 vizira i 1.000 zaštitnih medicinskih naočala, uručena je u utorak u Podgorici.

Ministar unutarnjih poslova Mevludin Nuhodžić zahvalio je hrvatskoj vladi, a posebno potpredsjedniku i ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću, na odličnoj suradnji i  donaciji.

„U ovim teškim i zahtjevnim vremenima, solidarnost, zajedništvo i prijateljstvo su neophodni i nemaju cijenu. Crna Gora u Hrvatskoj ima iskrenog i pravog prijatelja. To osjećaju i građani Crne Gore, a posebno cijene podršku koju Hrvatska pruža Crnoj Gori u procesu europskih integracija“, kazao je Nuhodžić.

On je istaknuo da dosadašnji rezultati pokazuju da su vlada Crne Gore, sve institucije i cjelokupno društvo reagirali odgovorno i pravovremeno.

Veleposlanik Hrvatske u Crnoj Gori Veselko Grubišić izjavio je prilikom primopredaje opreme da Hrvatska želi pokazati Crnoj Gori dobrosusjedsku solidarnost i pohvalio suradnju s crnogorskim državnim institucijama tijekom epidemije koronavirusa.

“Hrvatska će nastaviti podržavati Crnu Goru na putu prema članstvu u EU”, zaključio je Grubišić.