Hrvatska bez Modrića i Rakitića na Portugal i Francusku

Osijek, 07.06.2019. Konferencija za medije izbornika Hrvatske reprezentacije Zlatka Dalića i kapetana Luke Modriča uoci sutrašnje utakmice kvalifikacija za Euro 2020 protiv Walesa koja se igra u Gradskom vrtu u Osijeku.

Kapetan i dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić i Ivan Rakitić u dogovoru s izbornikom Zlatkom Dalićem propustit će otvaranje Lige nacija početkom rujna kada će “vatreni” gostovati u Portugalu (5. rujna) i Francuskoj (8. rujna), objavio je HNS.

Osim Modrića i Rakitića, rujansku akciju zbog bolesti propustit će i stoper Wolfsburga Marin Pongračić, koji je trebao debitirati za najbolju hrvatsku vrstu.

Umjesto spomenutog trojca izbornik Dalić pozvao je Antonija Čolaka, Antu Budimira i Milu Škorića.

Također, izbornik Dalić dao je dodatna dva slobodna dana Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću, koji su igrali finala Lige prvaka odnosno Europske lige, pa će se oni priključiti reprezentaciji u srijedu 2. rujna.

Ostatak reprezentacije okupit će se 31. kolovoza u Zagrebu prije odlaska u Porto na utakmicu protiv Portugala 5. rujna, dok je tri dana kasnije u Saint-Denisu na programu “repriza” finala svjetskog prvenstva protiv Francuske.