HRT priprema specijalne emisije u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti

HRT-ov urednik, novinar i reporter Zoltan Kabok (PRess)

Hrvatska televizija pripremila je specijalnu emisiju u povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja.

Emisija je na rasporedu u nedjelju, 5. kolovoza s početkom, u 8.00 sati, a prenosit će se uživo iz Knina na Prvome i Četvrtome programu Hrvatske televizije. Urednici su Zoltan Kabok i Ana Jelinić, dok je voditelj prijenosa i komentator Zoltan Kabok.

Hrvatski radio pripremio je izravni prijenos svečanosti iz Knina koji će se emitirati na Prvome programu Hrvatskoga radija i na HRT – Radiju Knin od 9.10 sati. Urednik i voditelj izravnoga radijskog prijenosa je Marin Erak. Izravni prijenos mise za domovinu od 11.30 iz crkve Gospe Velikoga Hrvatskog Krsnog Zavjeta u Kninu uređivat će Ivan Dukarić Stubičar. Prvi program Hrvatskoga radija i HRT – Radio Knin pripremaju i posebnu emisiju posvećenu Danu pobjede i domovinske zahvalnosti od 15.30, a urednica je Vesna Jašek.

Hrvatska radiotelevizija u završnici cjelodnevnoga događanja prenosi i koncert Prljavoga kazališta. Izravni prijenos koncerta bit će na Prvome programu Hrvatske televizije, na Drugome programu Hrvatskoga radija, te na HRT – Radiju Knin i HRT – Radiju Split s početkom u 21.00 sat.

Ovogodišnju svečanost zajednički organiziraju Ministarstvo obrane, Ministarstvo hrvatskih branitelja i Ministarstvo unutarnjih poslova, uz potporu Grada Knina i Hrvatske radiotelevizije.

Stalni komentatori u televizijskome prijenosu bit će doc. dr. sc. Ante Nazor, povjesničar i ravnatelj Hrvatskoga memorijalno-dokumentacijskoga centra Domovinskog rata, te Marko Vukasović, pukovnik u mirovini te zapovjednik 1. pješačke bojne 4. gardijske brigade Hrvatske vojske. Tijekom radijskoga prijenosa predviđena su uključivanja reportera Mirande Hrabar, Zorana Vukičevića i Vedrane Krstić Ivanišević.

Praćenje radijskoga i televizijskoga prijenosa Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te svečanoga koncerta Prljavoga kazališta bit će moguće i putem računala, mobitela i tableta s pomoću multimedijske usluge HRTi.