HRT osuđuje napad na novinara Aleksandra Stankovića

FaH

U povodu medijskih napada na novinara i urednika Hrvatske radiotelevizije (HRT), Aleksandra Stankovića, Hrvatska radiotelevizija priopćenjem ističe kako joj je cilj zaštititi novinarsku profesiju i neovisno novinarstvo od pritisaka, bez obzira na to s koje strane oni dolaze.

Podrobnije podatke prenosimo u nastavku.

U povodu medijskih napada dijela internetskih portala usmjerenih na novinara i urednika Hrvatske radiotelevizije (HRT) Aleksandra Stankovića nakon prikazivanja jučerašnje emisije Nedjeljom u dva u kojoj je gostovao Stjepan Mesić, Hrvatska radiotelevizija ističe kako joj je cilj zaštititi novinarsku profesiju i neovisno novinarstvo od pritisaka, bez obzira na to s koje strane oni dolaze. Hrvatska radiotelevizija izražava potporu kolegi Aleksandru Stankoviću i svojim drugim zaposlenicima, novinarima, urednicima, voditeljima te svim suradnicima koji su posljednjih mjeseci bili izloženi javnim, medijskim ili fizičkim napadima.

Hrvatska radiotelevizija ovime ujedno poziva da se u javnome i medijskome govoru u Republici Hrvatskoj umjesto govora mržnje upotrebljavaju isključivo provjerene i točne informacije koje su u skladu s profesionalnim standardima i pravilima struke te standardima demokratskoga društva.