HRT odbacio prozivke oko “neprenošenja” otvorenja obnovljenog Vodotornja

FaH

Hrvatska radiotelevizija u subotu je odlučno odbacila prozivke političkog tajnika Domovinskog pokreta Marija Radića zbog “neprenošenja” otvorenja vukovarskog Vodotornja.

HRT je obnovi Vodotornja u Vukovaru dao iznimnu važnost, a događaj se intenzivno najavljivao nekoliko dana kroz program HRT-a, istaknuli su u priopćenju.

Naglasili su također da je jučer, na sam dan otvorenja vodotornja, HRT posebnu minutažu u svom programu posvetio tom događaju, a poglavito u središnjoj Informativnoj emisiji Dnevniku HTV-a – s velikom reportažom o Vodotornju, simbolu otpora Vukovara nad velikosrpskom agresijom – te javljanjem uživo u središnji Dnevnik s mjesta događaja.

“Što se pak tiče prijenosa uživo, moramo napomenuti da nam je bilo onemogućeno postavljanje vlastitih tehničkih kapaciteta za prijenos ‘zbog epidemiološke situacije’ – kao i pristup ‘mjestu događaja’ našem reporteru u vrijeme otvorenja u 17,30 sati, te je bio upućen da s parkirališta gleda vatromet”, stoji u priopćenju.

“Naime, zbog istinitog informiranja javnosti važno je naglasiti da u navedeno vrijeme tamo nije bilo nikakvog programa ni događanja – osim vatrometa – a da su sve najave, glazbeni brojevi, kao i dizanje zastave, bili unaprijed snimljeni nekoliko dana ranije”, priopćili su s HRT-a.

(Hina)