HRT: Hrvatska – Rusija pratilo gotovo dva milijuna gledatelja

foto HINA/ Damir SENĆAR/ lsd

Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije nad domaćinom Rusijom sa 4:3 na Svjetskom nogometnom prvenstvu u subotu navečer na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) pratilo je 1.963.412 gledatelja (RCH), stoji u službenom priopćenju HRT-a.

“O velikom zanimanju za ovaj dramatičan susret u kojem je Hrvatska nakon izvođenja jedanaesteraca izborila nastup u polufinale govori i podatak kako je produžetke gledalo čak 90 posto svih onih koji su bili pred malim ekranima (SHR), što je najveća zabilježena brojka tijekom ovog prvenstva”, ističe se u priopćenju.

Iznimnu gledanost na tlu Ujedinjenog Kraljevstva postiže i engleska reprezentacija, suparnik Hrvatske u polufinalu Svjetskog nogometnog prvenstva. Tamošnje analize su pokazale da je 19,64 milijuna gledatelja, odnosno 87,7 % onih koji su bili u subotu pred malim ekranima gledali četvrtfinalnu pobjedu Engleske nad Švedskom.

Nema nikakve sumnje da će dosadašnji rekordi, kako u Hrvatskoj, tako i na Otoku, biti nadmašeni u srijedu 11. srpnja, kad će se Hrvatska i Engleska boriti na moskovskom stadionu Lužnjiki za plasman u finale. Utakmica će započeti u 20 sati po hrvatskom vremenu.

Hrvatskim nogometašima bi plasman u finale SP-a bio najveći rezultat u povijesti, dok bi Englezima to bio drugi nastup u finalu, nakon što su 1966. godine na svom Wembleyju osvojili naslov svjetskih prvaka. (H)