Hrgović dominirao, a na kraju nokautirao McKeana!

Screenshot/Foto: Guliver Image/GOL.hr)

Hrvatski teškaš Filip Hrgović u svom je 16. nastupu u profesionalnoj boksačkoj karijeri ostvario je i 16. pobjedu, on je u Londonu tehničkim nokautom u 12. rundi svladao Australca Demseya McKeana.

Hrgović je dominirao prvom polovicom borbe da bi se u drugoj polovici orijentirao na čuvanje stečene prednosti. U nekoliko je navrata 31-godišnji Zagrepčanin ima svog godinu dana starijeg suparnika na konopcima, ali McKean se uspijevao održati na nogama hvatanjem u klinč.

No, početkom posljednje, 12. runde Hrgović je vezao nekoliko snažnih udaraca, a nakon razornog desnog krošea sudac u ringu je odlučio prekinuti dvoboj.

Od 16 pobjeda u dosadašnjoj karijeri Hrgović je 13 ostvario nokautom, a ova pobjeda bi mu trebala osigurati dvoboj za naslov svjetskog prvaka po verziji IBF protiv pobjednika dvoboja između aktualnog prvaka Ukrajinca Oleksandra Usika i Britanca Daniela Duboisa koji će se održati 26. kolovoza.

Najbolji hrvatski boksač do pobjede je stigao u 12. rundi tehničkim nokautom, a nakon meča kratko se oglasio na društvenim mrežama s porukom:
“Još uvijek neporažen!!! 16-0! Lov se nastavlja”, poručio je hrvatski boksač kojem su na novoj pobjedi čestitali brojni hrvatski sportaši. Javili su se tako Mario Mandžukić, Mislav Oršić, Filip Zubčić, Ivan Klasnić, braća Martin i Valent Sinković, a upravo je potonjem hrvatski boksač bio vjenčani kum