Dumbović: “Hrastovička bijela kraljica” – Top zimska turistička destinacija u Sisačko-moslavačkoj županiji

Skijaški klub “Vrelo” i Petrinjski sportski savez organizirali su natjecanje u slalomu za učenike osnovnih škola na stazi “Vrelo” na Hrastovičkoj gori. Ovom prilikom natjecalo se 12 skijaša koji su bili podijeljeni u tri skupine, a na kraju natjecanja priznanja im je uručio petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović koji ovom prilikom nije mogao skriti svoje zadovoljstvo uspjehom ovog događaja.

Oduševljen viđenim, gradonačelnik Dumbović nije dvojio da će ovo skijalište ubuduće biti
top destinacija Sisačko-moslavačke županije, te je dodao: „Čestitam svim entuzijastima, svim volonterima prijateljima ove naše “Hrastovičke bijele kraljice”, svim članovima Skijaškog kluba “Vrelo”, ali i obiteljima koje su ovdje došle i koji, na neki način, svake godine podižu ljestvicu više. To je određeni standard koji oni sami podižu.

Ovo pokazuje da svake godine ima sve više djece, da se ovdje na neki način educiraju i dolaze do tih vještina na skijama na kojima mogu biti i sasvim mali klinci i to je ono što je vrlo bitno.“

Gradonačelnik je još napomenuo da je u ovo skijalište Grad Petrinja uložio puno, ali da svakako treba još i više, te dodao:

„Budući smo mi jedino skijalište u našoj Sisačko-moslavačkoj županiji ono je ušlo u našu strategiju gdje ćemo ovdje, kroz prostorno planiranje, nastojati napraviti i više u suradnji s
Hrvatskim šumama da ovaj prostor bude jedna dobra zimska turistička destinacija gdje će sve generacije naučiti skijati i koji će doći na svježi zrak.

Hrastovička gora ima svoje potencijale i to je jedan prirodni, Bogom dani resurs, koji moramo svi na neki način iskoristiti, jer ovdje imamo skijaške i biciklističke staze, adrenalinske sportove, sportsko-rekreativni turizam, a turizam je nadgradnja života, ali i ono što je najvažnije, gospodarska grana.“

Predsjednik Petrinjskog sportskog saveza Marko Badrić također je prisustvovao ovom događaju i istaknuo kako očekuje da će kroz par godina ovo skijalište postati pravi skijaški centar koji će moći zadovoljiti potrebe Grada i Županije.

Posebno sretni zbog bogatstva koje uživaju u svom mjestu su zasigurno mještani Hrastovice koji svakodnevno nastoje privući što veći broj posjetitelja, stoga ako još niste posjetili ovu odličnu destinaciju svakako to učinite, prenosi radio-banovina.