Horvatinčić u zatvoru ?! Malo sutra, poledajte ovo …

Tomislav Horvatinčić/Izvor: Šibenski portal-RTL

Tomo Horvatinčić (73), u kaznionici u Lipovici izdržava kaznu od četiri godine i deset mjeseci zatvora zbog pomorske nesreće u kojoj su poginuli talijanski supružnici.

Trenutačno je drugi put na rehabilitaciji u Specijalnoj bolnici u Krapinskim Toplicama otkako je osuđen. Prvi puta je na rehabilitaciji bio u listopadu prošle godine, a sada je ponovno tamo ‘ulovljen’.

Kako je 24sata otkrio Horvatinčić slobodno šeće parkom u Krapinskim Toplicama i to bez štake, pravosudnih policajaca nema nigdje. Također on ne jede u restoranu u kojem jedu osiguranici HZZO-a koji dođu na rehabilitaciju, već u drugom restoranu koji je bolji.

Restoran u kojem Horvatičić jede ima švedski stol, tri vrste jela za ručak i večeru i bogat doručak. Svjedok je rekao kako ga posjećuje i neka djevojka.

Kontaktirali smo njegova odvjetnika Velimira Došena koji nam je rekao da nije znao da je Horvatinčić u toplicama te da se nije čuo s njime dva mjeseca.

No, naglasio je da mu za odlazak u toplice i nije potreban odvjetnik je procedura takva da liječnik šalje zahtjev za toplicama, a kako za provođenje potrebnog liječenja ne postoje uvjeti u tijelima zatvorskog sustava, onda se šalje zahtjev Ministarstvu pravosuđa koji odobrava toplice, piše Dnevno.hr

Upitali smo ga kako je moguće da Horvatinčić navodno šeće bez policijskog nadzora, a Došen nam je objasnio da svakih 3 mjeseca radi se kvalifikacija zatvorenika te je očita procjena sigurnosti da Horvatinčiću nije potreban stražar.