Horvatinčić ipak neće odmah u zatvor: Ima niz opcija kako izbjeći “rešetke”

foto HINA

Poduzetniku Tomislavu Horvatinčiću, koji je osuđen zbog izazivanja tragične pomorske nesreće iz kolovoza 2011.godine, a u kojoj je pogidnuo talijanski bračni par Salpietro, zadarski Županijski sud potvrdio kaznu od četiri godine i deset mjeseci zatvora.

Nakon donošenja, pravomoćna presuda otpremljena je na Općinski sud u Šibeniku koji je i donio prvostupanjsku presudu, a Horvatinčiću bi u narednih dva do tri mjeseca mogao stići i poziv na izdržavanje kazne.l prema proceduri njegov sluičaj sada će dopasti nadležnog suca izvršenja, riječ je o sucima koji provode proceuduru upućivanja osuđenika na izdržavanje kazne, a prva stanica poznatog poduzetnika trebala bi biti zatvor u Zagrebu. Tamo se naime nalazi centar za dijagnostiku koji donosi odluku o tome gdje će osuđenik služiti kaznu, Horvatinčić na to ima pravo uložiti prigovor, točnije tražiti odgodu izvršenja kazne zbog poslovnih, obiteljskih ili zdravstvenih razloga, što će vrlo vjerojatno i učiniti vadeći se na zdravstveno stanje, na koje se u više navrata i žalio. Tijekom suđenja Horvatinčić je svjedočio kako je obolio od karcinoma kkostiju kojega liječi kemoterapijeom, a spominjao je i rak želuca.

Inače, kada govorimo o Horvatinčiću valja reći da je riječ o poduzetniku osebujne biografije čiji je život uistinu u posljednjih nekoliko godina obilježila pomorska nesreća i sudski sporovi oko nje.

Horvatinčić je inače jedan od onih poduzetnika čija poslovna pa i privatna životna putanja plijeni pažnju javnosti pa je tako u fokusu bio zbog Centra Cvjetni, ali i zbog Hoto villa, a o njemu se govorilo i zbog pomorske nesreće u kojoj je gliserom usmrtio talijanski bračni par. U nesreći su život izgubili muškarac i žena, nautičari iz Italije, a Horvatinčić pak navodi kako zbog kvara na brodu nije mogao izbjeći njihovu jedrilicu, u što rijetki vjeruju, prenosi Dnevno.hr

U vrijeme nezgode, s Horvatinčićem je na gliseru bila njegova djevojka Anica Đerđa Dilber. Svojedobno je u razgovoru za magazin Story Horvatinčić pokušao objasniti ljubavnu vezu s ovom atraktivnom damom.

”Anica Đerđa slobodna je žena, a ja sam slobodan muškarac. Svatko može biti s kim hoće”, tvrdio je Horvatinčić koji se u veljači 2010. godine razveo od supruge Nele, koja ne samo da mu je bila privatna već i poslovna partnerica. O njoj je govorio kao o najvećoj potpori u svom životu, a u njegovoj tvrtki bila je zadužena za odnose s javnošću.

Razvod s Dubrovčankom Nelom prošao je spokojno, a što se događalo između njih dvoje nikoga nije niti bilo briga, jer javnost je tada brujala o projektu Cvjetni. Razvodi su dio Horvatinčićeve biografije. Prije Nele ljubio je suprugu Vesnu s kojom ima dva sina – Tomislava Domagoja i Krešimira. S Vesnom Horvatinčić bio je punih 24 godine i taj ljubavni brodolom nije lako podnio, piše Dnevno.hr