Horvat: Zagrepčani će odlučiti je li Bandić kriv za loš izborni rezultat

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Ministar gospodarstva i potpredsjednik HDZ-a Darko Horvat poručio je u srijedu da će građani Zagreba odlučiti je li zagrebački gradonačelnik Milan Bandić kriv za loš rezultat HDZ-ove kandidatkinje Kolinde Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima.

Horvat, koji je prije dva dana rekao da bi Bandića možda u idućem mandatu na čelu Zagreba trebao zamijeniti netko mlađi, s drugačijim promišljanjem razvoja grada, danas se nije želio izjasniti ima li za Bandića još uvijek mjesta u koaliciji, kazavši tek da će to na lokalnim izborima reći građani Zagreba.

Na novinarsku napomenu kako je Vlada pozvala Milana Bandića u koaliciju, Horvat je upitao novinare jesu li kao “triger” (okidač) takvim temama imali njegov intervju na N1 televiziji i predložio im da preslušaju taj intervju i citiraju ga, umjesto da improviziraju.

Za izjavu Bandića koji mu je u utorak nakon njegove prozivke odgovorio da pomete najprije ispred svog dvorišta u Varaždinu i Čakovcu, Horvat je rekao da se istog trenutka, kad je postao ministar gospodarstva, uhvatio u koštac sa svime što je trebalo mesti i pomesti.

Horvat je u srijedu nakon užeg kabineta Vlade rekao da ničime nije ugrožena stabilnost koalicije u Vladi pa ni rezultatom Grabar Kitarović.

“Proces ide dalje, zar vi mislite da je HDZ predodređen da uvijek pobjeđuje, siguran sam, a sigurni su i drugi potpredsjednici stranke i članovi Predsjedništva, da smo izvukli pouke iz ovog izbornog procesa i da ćemo, kad zbijemo redove, na parlamentarnim izborima biti puno jači i dobiti ih”, rekao je.

Upitan kakvu su pouku izvukli, rekao je novinarima da će to čuti kad za to dođe vrijeme.

Na jučerašnjem Predsjedništvu, kaže, nije imao potrebu bilo što komentirati.