Horvat: Posavcu paušalne izjave mogu jako naštetiti

FaH

Ministar gospodarstva Darko Horvat izjavio je u ponedjeljak da se međimurski župan Matija Posavec, želi li postati nacionalni političar, mora ostaviti paušalnih izjava koje mu mogu jako naštetititi, poput one da je HNS-u naštetila koalicija s HDZ-om.

Ministar Horvat na današnjem je okupljanju hrvatskih izvoznika sjedio kraj koalicijskog kolege iz HNS-a Matije Posavca koji je nedavno otvoreno rekao kako je koalicija s HDZ-om jako naštetila imidžu HNS-a.

“Kolega Posavec nije predsjednik HNS-a, on je jedan mladi lokalni političar koji se bori za vidljivost na nacionalnoj razini. Kolega Posavec mora odlučiti, želi li ostati lokalni političar ili biti političar na nacionalnoj razini, ali mora naučiti lekcije iz političkog života. Onda mu ovakve paušalne izjave mogu jako jako naštetiti”, kazao je Horvat.

Ministar je komentirao i najnovije navode protiv ministra uprave Lovre Kuščevića jer se nije izuzeo o odlučivanju promjena prostornih planova u Nerežišću, nego je čak i predstavljao promjene koje su išle njemu u korist.

“Ponavljam da budemo malo strpljivi, netko tko bi trebao biti organizator i takve analitike i takvih sastanaka, premijer Andrej Plenković, nalazi se u jednom kompliciranom procesu (u Bruxellesu) te vodi vrlo komplicirane razgovore i u njima Hrvatska dobiva prioritetnu i bitnu ulogu”, poručio je Horvat.

“Plenkoviću treba dati malo vremena da završi proces koji je započeo, nakon njegovog povratka u Hrvatsku mislim da će se stvari razjasniti vrlo brzo. Rečenica premijera od prije neki dan, da na bilo kakve ultimatume pristati neće, mislim da iza njega stoje svi članovi predsjedništva i svi ministri”, zaključio je ministar.