Horvat: Izvanredna uprava u Agrokoru zna svoj posao

Izvor: Nacionalno/D.Prša

Završio je sastanak u Vladi, koji su održali izvanredni povjerenik za Agrokor, Fabris Peruško, premijer Andrej Plenković, Darko Horvat i ministar poljoprivrede, Tomislav Tolušić.

Nakon sastanka ministar Tolušić nije želio dati izjavu novinarima o tome što se događalo na sastanku.

Nakon sastanka u Vladi, Darko Horvat je rekao da izvanredna uprava u Agrokoru zna svoj posao i da će – ako dobije povjerenje Sabora, od prvoga dana na čelu Ministarstva gospodarstva izvanredni upravitelj imati njegovo puno povjerenje.

“Na sastanku se nisu tražili nikakvi dogovori, ja se zahvaljujem ljudima koji su u ovom trenutku involvirani u problem Agrokora na upoznavanju kompletne situacije. Sve ono što sam imao prilike danas čuti ulijeva veliko povjerenje da se dobro radi i da priča oko poslovanja Agrokora ide polako prema tržnoj osnovi. Želja je da u jednom trenutku ovu upravu zamijeni prava vlasnička uprava,” rekao je Horvat nakon sastanka.

Poručio je da se neće miješati Perušku u posao. “Ljudi znaju svoj posao i imaju moje puno povjerenje i tako će biti i od prvog trenutka ako se dogodi u petak izglasavanje,” rekao je i dodao: “Vjerujem da ćemo imati većinu bez nekih velikih turbulencija.”

Fabrio Peruško je rekao da je sastanak održan radi upoznavanja ministara sa situacijom u koncernu. “Večerašnji sastanak je bio namijenjen da upoznamo ministra s tematikom, da prođemo kroz glavne teme u narednim tjednima,” rekao je.

U Vladi su se u utorak navečer sastali kandidati za nove dužnosati u Vladi s izvanrednim upraviteljem Peruškom, a na sastanku je bio i i premijer Plenković.