HOK obustavio disciplinski postupak protiv Šavorića i Smrčeka, odvjetnika iz afere Hotmail

Hrvatska odvjetnička komora (HOK) obustavila je disciplinski postupak protiv Borisa Šavorića i Tonija Smrčeka, dvojice odvjetnika koji su široj javnosti postali poznati nakon izbijanja afere Hotmail koja je rezultirala ostavkom potpredsjednice Vlade Martine Dalić.

U jeku afere Hotmail mediji su isticali da su Šavorić i Smrček sudjelovali u pisanju lex Agrokora, dok je njihov ured zastupao rusku VTB banku.

“Disciplinsko tužiteljstvo Hrvatske odvjetničke komore je nakon provedenog disciplinskog postupka, utvrdilo da nema dokaza da bi odvjetnici Boris Šavorić i Toni Smrček počinili teže povrede dužnosti i ugleda odvjetništva u smislu odredbi Zakona o odvjetništvu, Statuta Hrvatske  odvjetničke komore te Kodeksa odvjetničke etike, a slijedom čega je donijelo odluku o obustavi navedenog disciplinskog postupka”, izvijestila je Komora u srijedu.

Protiv Šavorića i Smrčeka stegovni postupak pokrenut je u svibnju prošle godine. Komora je tada izvijestila da ih sumnjiči za nesavjesno obavljanje odvjetničkih poslova ili nestručnog zastupanje stranke, a Šavorića i za povredu dužnosti čuvanja odvjetničke tajne.

(Hina)