Hoće li javnost danas saznati tko su ponuđači za Uljanik?

Izvor: Uljanik.hr

Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac nada se da će danas sindikati dobiti službenu informaciju o tome tko su potencijalni strateški partneri Uljanika čije su ponude zaprimljene do petka u 20 sati, javlja N1.

“Moguće je da ćemo tu informaciju konačno dobiti u utorak, kada je u Zagrebu najavljen sastanak Uprave, Nadzornog odbora, Ministarstva gospodarstva i sindikata”, rekao je Cerovac.

Podsjetimo, predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić i ministar gospodarstva Darko Horvat u ponedjeljak su potvrdili da su zaprimljene ponude potencijalnih strateških partnera za Uljanik grupu, no nisu kazali koliko ih je i čije su, jer se valoriziraju i o njima se vode pregovori.

Predsjednik Uprave pulskog Uljanika Emil Bulić izjavio je u ponedjeljak da je Uljanik već izvijestio putem Zagrebačke burze i Hanfe da je zaprimio ponude potencijalnih strateških partnera za Uljanik d.d.

“O samim ponudama morat ćemo ipak razgovarati konkretnije nakon završetka poslovnih pregovora s ponuđačima”, istaknuo je u izjavi novinarima u Ministarstvu gospodarstva, kazavši da se sad obavljaju konzultacije s Nadzornim odborom, s predstavnicima ministarstva i sa socijalnim partnerima.

Na upit koliko je ponuda pristiglo, Bulić je izjavio da njihov broj nije relevantan. “Pregovori su u tijeku, tako da je to vrlo osjetljiv podatak”, kazao je, istaknuvši da će o broju ponuda izvijestiti nakon njihove valorizacije u idućim danima.

Ministar gospodarstva Darko Horvat istaknuo je da je cijeli proces vrlo transparentan.

“Mislim da ni jedan proces na ovakav transparentni način do današnjeg dana nije vođen”, ocijenio je. Podsjetio je da je data room bio otvoren i da su nakon njegova zatvaranja pristigle ponude, od kojih su neke vrlo ozbiljne. Zamolio je novinare za malo strpljenja.