Todorić ima tri dana da se javi u Remetinec – hoće li doći?

Foto HINA / Dario GRZELJ

Iz Remetinca kasno sinoć pušteno je svih 12-ero uhićenih u slučaju Agrokor. Sudac istrage odbio je prijedlog tužiteljstva da im se odredi istražni zatvor. Od 15-ero osumnjičenika, istražni zatvor određen je samo za Ivicu Todorića zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke.

Vlasnik Agrokora sada ima tri dana da se javi u Remetinec ili će protiv njega biti raspisan europski uhidbeni nalog, odnosno interpolova tjeralica. Neki mediji javljaju kako se on danas namjerava vratiti u Hrvatsku. U zemlju se navodno vraća i njegov sin Ante.

Svi osumnjičeni terete se za više kaznenih djela protiv gospodarstva i kaznena djela krivotvorenja, odnosno za zlouporabe u gospodarskom poslovanju, krivotvorenje isprava i nezakonito vođenje poslovnih knjiga. Ivicu Todorića Državno odvjetništvo tereti radi pribavljanja protupravne imovinske koristi veće od milijardu kuna te da je u temeljnim financijskim izvješćima Agrokora poslovanje i financijski položaj tvrtke prikazao uspješnijim od stvarnog rezultata.

Inače, Ivica Todorić u svojem je blogu ponovno napao premijera Andreja Plekovića i njegove najbliže suradnike. Potpredsjednica Vlade i ministrica gospodarstva Martina Dalić komentirala je u emisiji “Otvoreno” optužbe Ivice Todorića na blogu. Ja sam gospodina Todorića tužila za klevetu i mislim da sam o tome rekla što sam imala za reći. Brojne i bezočne laži izgovorio je Ivica Todorić proteklih tjedana i daljnju diskusiju s tim blogom nastavit će moji odvjetnici, rekla je.