HNS zna šta radi

Nakon što je propao ugovor između HNS-a i tvrtke Endorphin Magine LTD iz Švedske koja je pobijedila na javnom natječaju ponudivši 103 miliona Eura kroz 10 godina za otkup tv prava i sponzorstva 1.HNL, a koja bi klubovima donijela značajna sredstva i nakon što su počele prozivke HNS od određenih medija (op. a. Index.hr) koji često neargumentirano napada rad saveza, on na čelu sa predsjednikom Marijanom Kustićem dokazuje da znaju šta rade i da se naša nogometna liga iz godine u godinu diže te samim time postaje tržišno izuzetno zanimljiva.

Prije dva dana pojavila se priča kako konzorcij sačinjen od Hrvatskog telekoma, HRT-a i Supersport sportske kladionice nudi na godišnjem nivou cca 7 miliona eura.

Jučer se pojavio novi ponuđač, drugi teleoperater A1 koji nudi na godišnjem nivou 10 miliona eura te je s time nadmašio i ponudu Šveđana. Očito savez na čelu sa svojim predsjednikom Marijanom Kustićem radi na dobrobit cjelokupnom klupskom nogometu i pokazuje zavidne rezultate.

To je vrlo pohvalno jer je do sad vladalo mišljenje da je savez usredotočen samo na reprezentacijom, a zapostavlja klupski nogomet. Ovaj iznos će jako dobro doći manjim klubovima koji će time puno lakše popuniti godišnji proračun.

Piše: Dalibor Veseljak