HNS: Prozivke iz stranke Pametno su potpuno promašene

Foto: HNS

HNS je u srijedu ustvrdio da su prozivke iz stranke Pametno za navodne manipulacije natječajem za članove Ekspertne radne skupine za kurikularnu reformu potpuno promašene.

U objavi na facebooku HNS ističe kako se politički izborio da se stara Ekspertna radna skupina i Posebno stručno povjerenstvo za provedbu Strategije obrazovanja, znanosti i tehnologije razriješe te da se krene ispočetka,

Novi natječaj za Ekspertnu radnu skupinu, zahvaljujući HNS-u, posve je transparentan: prijave idu online, a nakon administrativne provjere svi će kandidati biti javno objavljeni, ističe HNS.

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak ubrzala je cijeli proces i ponovno aktivirala više od 350 učitelja, nastavnika i stručnih suradnika koji su radili na kurikularnim dokumentima, dodaje se.

Član Predsjedništva stranke Pametno Ivica Puljak izrazio je sumnju u manipuliranje natječajem uz obrazloženje da voditeljica Ekspertne skupine Jasminka Buljan Culej i Mirko Ruščić, kao član Povjerenstva, nisu udovoljili uvjetima natječaja.

Također je prozvao HNS da “koristi obrazovanje kao što je HDZ koristio domoljublje, samo za svoj klijentelizam i uske interese”. (Hina)