HNS: Predsjedništvo za predsjednika predlaže Ivana Vrdoljaka, a zamjenika Predraga Štromara

Izvor: D.Prša/Nacionalno

Predsjedništvo HNS-a na sjednici u četvrtak donijelo je odluku da se Središnjem odboru za predsjednika HNS-a predloži Ivan Vrdoljak a za zamjenika Predrag Štromar, trenutno vršitelj dužnosti predsjednika stranke i potpredsjednik Vlade, objavio je nakon sjednice član Predsjedništva i potpredsjednik HNS-a Srđan Gjurković.

Podsjetio je kako je Ivan Vrdoljak prije nekoliko mjeseci podnio ostavku na sve funkcije koje je dotad obavljao, na mjesto potpredsjednika Sabora i saborskog zastupnika te predsjednika HNS-a.

“Mi smo danas raspravljajući o tome zaključili da nakon protoka vremena, prihvaćajući tadašnju njegovu ostavku, ali i na današnje vrijeme i aktualnosti, smatramo da treba nastaviti ono što je započeo u stabilizaciji stranke i hrvatske vlade i države, i zato smo donijeli odluku da predložimo Središnjem odboru da se kandidira Ivan Vrdoljak”, rekao je Gjurković.

Dodao je kako Vrdoljak neće ulaziti u izvršnu vlast, već će mu osnovna zadaća biti baviti se politikom i strankom.

“Nije uobičajeno u hrvatskoj praksi da predsjednici stranke ne budu u izvršnoj vlasti ili u Saboru, međutim, smatramo da Predrag Štromar dobro radi svoj posao kao potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja i da će kao zamjenik predsjednika biti spona s Vladom i izvršnom vlašću”, kazao je Gjurković.

Rekao je kako Predsjedništvo HNS-u predlaže da se do sjednice Središnjeg odbora 11. studenoga otvori kandidacijski postupak u stranci koji će trajati 48 sati prije sabora stranke, koji je predviđen za 17. prosinca.

Predsjedništvo ima pravo predložiti svoje kandidate, ali će se za funkcije u stranci moći kandidirati svi koji to žele, a članovi stranke će tajnim glasovanjem izabrati onoga koga smatraju najadekvatnijim za određenu funkciju, izjavio je Gjurković novinarima uoči početka proslave 27. obljetnice HNS-a u središtu Zagreba.

On je zajedno s ministricom znanosti i obrazovanja Blaženkom Divjak čestitao svima HNS-ovcima 27. rođendan stranke, dok je rođendansku tortu razrezao zajedno s Ivanom Vrdoljakom. (Hina)