HNS predao na uporabu obnovljeni stadion u Kranjčevićevoj

Predstavnici HNS-a predali obnovljeni hibridni travnjak Nogometnom klubu Lokomotiva

U petak je Hrvatski nogometni savez predao obnovljeni stadion u Kranjčevićevoj ulici u Zagrebu na uporabu klubovima koji će na njemu igrati svoje utakmice, a od nogometnih prvoligaša to će biti Lokomotiva i Rudeš.

Ispred Hrvatskog nogometnog saveza svečanoj primopredaji nazočili su direktor natjecanja i infrastrukture Marijan Kustić, član Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i tajnik Vladimir Iveta, a na učinjenom poslu vezanom za obnovu travnjaka i tribina njima je zahvalio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

“Zahvaljujem Hrvatskom nogometnom savezu na takvom ulaganju u infrastrukturu nogometnih stadiona, kako bi naši novi Modrići, Mandžukići, Lovreni, Rakitići mogli trenirati i igrati nogomet – najvažniju sporednu stvar na svijetu”, izjavio je gradonačelnik Bandić.

Projekt obnove stadiona na kojima igraju naši prvoligaši, koji je HNS pokrenuo u suradnji s Europskim nogometnim savezom (UEFA) potkraj prošle sezone, tako je došao do kraja, a prije stadiona u Kranjčevićevoj obnovljeni su stadioni u Zaprešiću, Puli, Koprivnici te travnjak stadiona Maksimir. Na svim lokacijama postavljene su takozvane hibridne podloge, odnosno kombinacija prirodne i umjetne trave.

Uz promjenu podloge, na stadion u Kranjčevićevoj obnovljene su i sanitarije, a na istočnoj tribini montirane su sjedalice, čime je povećana sigurnost gledatelja kojima će biti i udobnije pratiti dvoboje Prve HNL u kojima će domaćini biti Lokomotiva i Rudeš.

“Hvala Gradu Zagrebu na odličnoj suradnji, kao i predsjedniku Šukeru i Izvršnom odboru HNS-a na potpori ovom najvećem projektu Saveza od samostalnosti.

Tereni su prelijepi, uistinu nam je to trebalo i vrlo smo zadovoljni. Napravili smo veliki projekt i nadam se da ćemo i budućnosti nastaviti s ulaganjima u infrastrukturu”, izjavio je prilikom primopredaje predstavnik HNS-a Marijan Kustić.