HNS predao listu kandidata za Europski parlament

Zagreb, 07.04.2019 - Nositelj liste Hrvatske narodne stranke - liberalni demokrati za Europski parlament Matija Posavec, zajedno s kandidatima, predao je kandidacijsku listu za Europski parlament Državnom izbornom povjerenstvu (DIP). Na fotografiji Matija Posavec. Foto HINA/ Daniel KASAP/ dkas

Hrvatska narodna stranka (HNS) predala je u nedjelju Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) kandidacijsku listu za europske izbore, a njezin nositelj Matija Posavec izjavio je kako očekuju da će osvojiti jedan mandat u Europskom parlamentu.

“Iza mene je ekipa dokazanih mladih ljudi koji u svojim sredinama itekako imaju rezultata. Prije više od dva mjeseca rekao sam kako u hrvatsku državnu politiku želim unijeti neke nove vrijednosti i nove ljude”, izjavio je Posavec nakon predaje kandidacijske liste ispred Hrvatskog sabora.

Najavio je kako će kandidat koji bude izabran s njihove odreći dijela svoje plaće u Europskom parlamentu i preusmjeriti ga u stipendiranje petero hrvatskih studenata, rekavši kako time želi ići korak dalje u štednju, kako je to učinio stupanjem na dužnost župana Međimurske županije, kada je smanjio troškove svoje plaće te prodao službeni automobil.

“Time šaljemo tri poruke – prva je da želimo ostaviti budućnost našim mladima, druga je da želimo hrvatskim biračima poručiti da na izbore ne idemo zbog nas nego zbog njih, a treća poruka je da želimo Europi pokazati da Hrvatska brine za mlade, za znanje i obrazovanje”, rekao je Posavec te je pozvao i ostale kandidate na izborima da učine isto, jer bi na taj način 60 hrvatskih studenata imalo osigurane stipendije i lakše studiranje.

Posavec je rekao kako će se HNS-ova kampanja bazirati na temama kako bolje iskoristiti europske institucije.

“Naša kampanja bit će proaktivna, na temama gdje možemo iskoristiti europske institucije, da unesemo više europskih vrijednosti u Hrvatsku i da Hrvatsku bolje pozicioniramo u Europskoj uniji. Puno zakona koji se donose u Europskom parlamentu vezani su uz hrvatske građane i moramo brinuti o svima, o mladima, umirovljenicima, poduzetnicima. Imamo puno toga što treba promijeniti i svatko od nas ima puno iskustva u svojim lokalnim sredinama, da vidimo što se može promijeniti koristeći europske institucije”, izjavio je Posavec.