HNS pozdravio Kuščevićevu ostavku

foto HINA/ Siniša KALAJDŽIJA/ ik

HNS koji je nedavno predložio smjenu ministra uprave Lovre Kuščevića pozdravio je u ponedjeljak navečer njegovu ostavku te poručio kako nitko tko je koristio politički utjecaj radi vlastite koristi ne smije obnašati javnu dužnost.

“Hrvatska narodna stranka – liberalni demokrati, koja je na svojem predsjedništvu prije 10 dana donijela odluku da će predložiti smjenu ministra Lovre Kuščevića, pozdravlja njegovu današnju ostavku, jer smatramo da svatko tko je koristio politički utjecaj radi vlastite koristi ne smije obnašati javnu dužnost.

Za nas u HNS-u je to pitanje moralne i političke odgovornosti svakog političara, dok će pitanje eventualne kaznene odgovornosti utvrđivati nadležna tijela”, priopćio je  HNS, koalicijski partner HDZ-a.Poručio je da će  o odnosima s HDZ-om u budućnosti i političkim prioritetima HNS-a nastaviti razgovarati s koalicijskim partnerima.

“O odnosima s HDZ-om u budućnosti i političkim prioritetima HNS-a u nadolazećem razdoblju, poput povećanja plaća za 68 tisuća zaposlenika u osnovnim i srednjim školama, nastavljamo razgovarati s koalicijskim partnerima, počevši od sutrašnjeg koalicijskog sastanka”, najavio je HNS..