HNS i Tv prava

Ne možemo, a da ne priznamo da se savez na čelu sa predsjednikom Marijanom Kustićem snašao i kad je propao već potpisan ugovor o tv pravima sa Šveđanima oni su potpisali naizgled još bolji sa T comom i Supersport kladionicom.

Zašto samo naizgled bolji?
U današnje digitalno doba sport se ne prati samo na tv nego i na digitalnim uređajima i aplikacijama, a tu prije svega mislimo na YouTube kanal.
I tu dolazimo do apsurda da klubovi nemaju pravo na skraćene snimke i golove koje bi okačili na svoje društvene mreže i you tube kanale i samim time propagirali svoj proizvod.

Umjesto da vlasnici tv prava propagiraju oni to drže za sebe, a ako klubovi žele doći do istih moraju platiti nemali iznos od 108000,00 kuna.
godišnje da bi mogli sa time raspolagati.
Po mom mišljenju to nije dobro ni za vlasnike tv prava, a ni za ljubitelje nogometa.

Druga stvar je da se samo na T com platformi mogu gledati novo pokrenuti kanali Maxsport 1 i 2 na kojima su prijenosi naše lige i time su zakinuti korisnici drugih kabelskih operatera.

I treći apsurd je da se naša prva liga zove Supersport liga.
Osim poslovične sumnje u regularnost sada se događa da na dresu Dinama stoji reklama Supersport na rukavu i PSK na prsima koji su službeni sponzor GNK DINAMA. Tako Lokomotiva ima sponzora Germanija kladionica i sada Supersport.
Jedino HNK Hajduk nema problem jer je njima između ostalih sponzor i Supersport pa se ne dupliraju konkurentske kladionice.

Novac za tv prava raspoređuje se zavisno od plasmana plus fiksni dio i to je pogotovo za manje klubove jako dobra stvar.
Supersport prva liga igra se sa Uhlsport loptama sa kojima je savez potpisao ugovor i to je jedan od napredaka ali ostale stvari koje propagiraju ligu su zakazale.

Vjerujemo da će savez to ispraviti jer sadašnje stanje je katastrofalno i onemogućuje svim ljubiteljima našeg nogometa da prate našu ligu

Piše: Dalibor Veseljak