HGSS-ovci u ‘čeki’ pronašli nestalog muškarca

Muškarac je u šetnju krenuo u sumrak po relativno dobrom vremenu, koje se prema dolasku večeri pogoršalo dolaskom jake grmljavine i proloma oblaka. Nije imao niti mobitel, a obitelj je bila u strahu nakon što je pas sam došetao kući.

HGSS-ovci su rano jutros uspješno okončali potragu za 32-godišnjakom koji je u subotu sa psom otišao u šetnju na planinu Kozjak no nije se vratio u uobičajeno vrijeme.

HGSS je u subotu oko 22 sata primio dojavu o nestalom muškarcu. On je, naime, u šetnju krenuo u sumrak po relativno dobrom vremenu, koje se prema dolasku večeri pogoršalo dolaskom jake grmljavine i proloma oblaka. Nije imao niti mobitel, a obitelj je bila u strahu nakon što je pas sam došetao kući.

“Za pretpostaviti je u ovakvim situacijama nekoliko mogućih scenarija, jedan da se osoba zbog jakog nevremena ili nekog drugog razloga sklonila na sigurno mjesto ili pak da se unesrećila na putu te iz tog razloga nije u stanju vratiti se kući. Stoga je potraga krenula na način da se pretraže svi planinarski putovi Kozjaka počevši od mjesta odakle je krenula, ali isto tako provjere sva moguća mjesta za skloniti se, poput niza planinarski domova, crkvica, skloništa i sl.

Nakon nekoliko sati traganja po pljusku i grmljavini, na sreću, nestala osoba je pronađena u jednoj od lovačkih ‘čeka’ sa sjeverne strane Kozjaka, živa i neozlijeđena, te ju je HGSS, u prvim Uskršnjim satima, dopratio kući”, objavio je splitski HGSS.