HGSS-ov pas otrovan tijekom treninga

HGSS

HGSS Stanica Šibenik objavila je da je njihova kuja Beta otrovana tijekom redovitog treninga.

“U utorak 24. travnja 2018. godine tijekom redovitog treninga potražnih pasa i kondicioniranja, naša vrijedna kuja Beta se otrovala namjerno postavljenim mamcem u zaleđu Vodica od strane od nepoznate osobe ili više njih”, objavili su iz šibenskog HGSS-a.

“Beta je naš vrijedan resurs koji je do sada sudjelovala u brojnim potragama, kako u Šibensko – kninskoj županiji tako i u čitavoj Hrvatskoj, sa nekoliko iznimih pronalazaka. Osim toga, školovana je za pretrage za nestalim osobama u ruševinama. Školovanje potražnog pasa traje njegov cijeli život kako bi ostao u visokoj pripravnosti za izvanredne situacije.

Za životinju izuzetno naporan posao, a za obavljanje takvog posla mora biti u izuzetnoj dobroj tjelesnoj kondiciji i zdravstvenom stanju”, kazali su iz HGSS-a, dodavši da je neizvjesno hoće li Beta, iako se oporavlja, nastaviti biti dio HGSS-ove Stanice Šibenik.

“Apeliramo na postavljače mamaca sa otrovom za mesojede da se sa prirodom i njenim stanovnicima odnose sa respektom kakvog zaslužuju, te da prestanu sa takvom praksom! Prijava protiv nepoznatog počinitelja podnesena je MUP-u”, objavili su.

Apeliramo na postavljače mamaca sa otrovom za mesojede da se sa prirodom i njenim stanovnicima odnose sa respektom…

Objavljuje HGSS Stanica Šibenik28. travnja 2018