HGSS opet u akciji: “Spašavao desetak Talijana na Krku”

Foto: HGSS/Ilustracija

Državna uprava za zaštitu i spašavanje izvijestila je o intervenciji HGSS stanice Rijeka i vatrogasaca Javne vatrogasne postrojbe s Krka, koji su u utorak pritekli u pomoć skupini od desetak talijanskih turista.

Turisti su se u popodnevnim satima zaputili u malo zahtjevniju šetnju pa su se zatekli na krčkom brdu Treskavac, na slabo prohodnom terenu, gdje su se dezorijentirali i izgubili.

Oni su krenuli planinarskom stazom od Punta prema naselju Stara Baška, ali kad su shvatili da više ne znaju gdje se nalaze zvali su u pomoć hitne službe, javljajući da je trojici iz skupine potrebna liječnička pomoć. Grupa je pronađena u 19:15 sati, svi su bili neozlijeđeni, umjereno dehidrirani.

– Radi se o starijim talijanskim državljanima. Jedna ženska osoba predana ekipi hitne medicinske pomoći zbog jače dehidracije. U akciji je sudjelovalo 13 članova HGSS stanice Rijeka sa četiri vozila, četiri vatrogasca JVP Krk sa jednim vozilom, tri vatrogasca DVD Krk sa jednim vozilom i četiri vatrogasca DVD Krk odjeljenje Punat sa jednim vozilom, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje.

Od zaprimljenih poziva, stoji u izvješću Državne uprave za zaštitu i spašavanje, “možemo izdvojiti preusmjerene pozive nadležnim službama radi intervencija: na HMP 90 poziva, vatrogasce osam poziva, na policiju 70 poziva, na HGSS jedan poziv”, piše Novi list.