HGSS opet oduševljava svojim porukama na Facebooku

Hrvatska gorska služba spašavanja, HGSS, opet oduševljava svojim duhovitim porukama na društvenim mrežama. U najnovijoj poruci gostima poručuju da je panoramski let njihovim helikopterom nešto što žele propustiti.

Hrvatska gorska služba spašavanja je lanjski dobitnik nagrade za komunikaciju na društvenim mrežama. Podsjećamo i na njihovu nedavnu objavu kojom su pozvali strane turiste da se pametno koriste zračnim madracima. “Dragi gosti, ako ste na hrvatskoj obali, a zapuše vjetar iz zaleđa prema moru, ne koristite, molimo Vas, ‘Luftmatratzen’ (proguglajte, molimo). Ako ipak to učinite, molimo ponesite sa sobom osobnu ispravu, kako Vas talijanska Obalna straža ne bi smatrala izbjeglicama”.

Na svom profilu na početku sezone su objavili i kraće upute za strane turiste: na njemačkom, talijanskom i engleskom jeziku. Napisali su im, među ostalim, kako se nadaju da ih neće trebati, ali su ipak dali nekoliko uputa. “Zrak je čist, nebo plavo, more predivno, planine visoke i onda se izgubite. Ne zovite istjerivače duhova, već 112. HGSS također upozorava: planinarenje isključite ako obujete japanke. Izgledate prekrasno, napisali su turistima, ne morate snimati toliko svojih fotografija. Pogotovo ne na rubu litice jer to bi vam mogla biti i posljednja fotografija u životu. I za kraj su poručili stranim turistima, potražite riječ bura na internetu.