HGSS: Dva dana tragali za Makedoncem, pronašli ga mrtvog; za jednim muškarcem se još traga

Hrvatska gorska služba spašavanja (HGSS) je izvijestila je o svojim angažmanima u potragama tijekom ovog vikenda na čak tri različite lokacije diljem Hrvatske.

Na području Stanice Pula od subote 28. srpnja tragalo se za 89-godišnjim makedonskim državljaninom, a njegovo beživotno tijelo pronađeno je u nedjelju malo poslije 16 sati.

U potrazi kod sela Batvači sudjelovala su 23 pripadnika HGSS-a, šest potražnih pasa (timova), četiri bespilotne letjelice iz Stanica Pula, Novska, Orahovica, Slavonski Brod, Ogulin, Gospić, Čakovec, Delnice.

Uz pripadnike HGSS-a u potragu je bilo uključeno i 10 djelatnika MUP-a te 10 vatrogasaca iz JVP Pula, DVD-a Vodnjan i 2 iz DVD-a Peroj.

Drugi dan traje potraga za muškom osobom koja se jučer u dopodnevnim satima udaljila u nepoznatom smjeru s kućne adrese na području grada Duga Resa, a trenutno se na terenu nalazi jedanaest pripadnika HGSS Stanice Karlovac te članovi DVD Stara Sela koji intenzivno tragaju za njim.

Na području Stanice Zadar u Nacionalnom parku Paklenica, dežurni spašavatelji su alarmirani od strane Centra 112 i trenutno su na terenu tražeći dehidrirane i iscrpljene osobe.