Herman: Gradska uprava manipulira brojkama djece neupisane u vrtiće

Foto HINA/ Dario GRZELJ/ dag

Predsjednik zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman upozorio je u utorak na nedostatak mjesta u gradskim vrtićima, istaknuvši da gradska uprava manipulira brojkama neupisane djece jer je prijave za onu koja će tek navršiti godinu dana, nazvala “nevažećima”.

“Nismo do sada još vidjeli ovakvo igranje s brojkama i manipulaciju u javnosti. (Zamjenica gradonačelnika) Dolenec nije priznala najvažniju činjenicu, a to je da 4000 djece ove godine nije ostvarilo pravo na upise u vrtiće“, rekao je Herman na konferenciji za novinare u Gradskoj skupštini.

Iako je stvarna brojka oko 4000, Dolenec je proglasila “nevažećima” 2029 zahtjeva, što je, dodao je Herman smiješno i skandalozno.

“Naravno da su roditelji čija djeca 31. kolovoza nisu napunila godinu dana života, ali hoće u sljedećim mjesecima, predala zahtjev”, poručio je.

Osvrnuo se i na stanje u Zagrebačkom holdingu i kaos zbog neodvoženja otpada.

“U svim zagrebačkim četvrtima, miješani komunalni otpad više se ne odvozi dvaput tjedno, nego je dobro ako se i odveze jednom tjedno”, rekao je Herman.

Upozorio je da u toj tvrtki nedostaje operativnog kadra, da ljudi daju otkaze, da nema rezervnih dijelova za vozila.

Kritizirao je i novi model odvoza komunalnog otpada, čije je uvođenje odgođeno za 1. listopada, poručivši da je svejedno “neodrživ i neprovediv”.

Herman: SDP promijenio mišljenje oko menadžerskih ugovora u Holdingu

Herman je istaknuo kako se na dnevnom redu predstojeće sjednice Gradske skupštine našao prijedlog kluba zastupnika SDP-a o tome da se objave informacije o plaćama i drugim primanjima menadžera u Zagrebačkom holdingu.

Istaknuo je kako isti zastupnici tog kluba, uz jednu iznimku, na prošloj sjednici nisu podržali gotovo identičan prijedlog HDZ-a, a da su sada promijenili mišljenje.

“Najednom, sada su svi za to”, primijetio je Herman promjenu mišljenja SDP-ovaca te podsjetio da je upravo HDZ prvi govorio o aneksima ugovora u Holdingu. Radi se o direktoru podružnice Čistoće Davoru Viću koji dobiva naknadu za stanarinu i režije u Zagrebu te članu Uprave Holdinga Borisu Sesaru kojemu Holding plaća devet tisuća kuna mjesečno za korištenje automobila Tesla.

Herman je zatražio da se objave podaci o primanjima menadžera, ali i da se ponovno razriješi Uprava Zagrebačkog holdinga kako bi stvari u Holdingu, nakon trećeg pokušaja, krenule u smjeru zakonitosti.