HEP Toplinarstvo: Završena sanacija, Novi Zagreb poslijepodne dobiva toplinsku energiju

Zagreb, 27.08.2009 - Stanovnici Novog Zagreba, potrošači HEP-Toplinarstva od danas do 4. rujna neće imati tople vode zbog rekonstrukcije glavnoga razvodnog šahta u novozagrebačkome naselju Zapruđu. HEP-Toplinarstvo navodi da će bez tople vode biti Središće, Zapruđe, Sopot, Utrine, Sloboština, Travno, Dugave, Jakuševec, Siget i Trnsko. Riječ je o trećoj fazi zamjene magistralnih vrelovoda u Zagrebu, od kojih je većina starija od 40 godina. Takva opsežna rekonstrukcija nužna je radi sigurne opskrbe potrošača toplinskom energijom te sprječavanja kvarova i smanjenja gubitaka u prijenosu energije, poručuju iz HEP-Toplinarstva. Na slici radovi na rekonstrukciji glavnoga razvodnog šahta u Zapruđu. foto FaH/ Dario GRZELJ /ds

U poslijepodnevnim satima očekuje se normalizacija isporuke toplinske energije za sve stanovnike Novog Zagreba budući da je završila sanacija vrelovoda, priopćio je u utorak HEP Toplinarstvo.

“Maksimalnim naporima i cjelonoćnim radom radnici HEP-Toplinarstva su tijekom jutra, u razdoblju kraćem od 24 sata, uspješno sanirali puknuće magistralnog vrelovoda ispod Mosta mladosti”, stoji u priopćenju.

Djelomična opskrba započela je još jutros, a normalizacija isporuke toplinske energije za sve krajnje kupce u Novom Zagrebu koji su ostali bez grijanja i tople vode očekuje se danas u poslijepodnevnim satima.